Криминални

Шестака, Турчина и Мончо нападнаха и обраха земеделец като по филмите

52-годишен земеделец от пловдивското село Йоаким Груево стана жертва на брутален грабеж. Извършителите били трима, единият – непълнолетен. Членовете на бандата били известни с прякорите Шестака, Турчина и Мончо.

През месец август 2021 г. пострадалият земеделец започнал работа в оранжерия за отглеждане на зеленчуци. С караваната си се установил да живее в землището на селото. Тримата обирджии отишли да му искат храна и цигари. Това било в следобедните часове, след което си тръгнали. Към 22 часа те отново се върнали. По това време работникът бил в караваната с негова позната. Тримата отворили вратата, като предварително си били вдигнали тениските на лицата, така че се виждали само очите им.

Насочили нож към двамата и поискали пари. Един от тях извикал: „Никой да не мърда. Това е обир“. Земеделецът отговорил, че още не са им платили. Тримата започнали да ровят из шкафовете в караваната, където намерили 340 лева, няколко стари употребявани мобилни телефона, както и 15 лева в портмонето на жената. Взели ги и напуснали караваната. Те отишли в центъра на селото, където похарчили част от парите за храна и цигари и тръгнали към Пловдив.

Част от мобилните телефони продали, а други захвърлили на сметище, предаде „Марица“. Подаден бил сигнал в полицията и тримата са били арестувани Непълнолетният е под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая, а другите двама са с мярка „задържане под стража“. Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу тях.

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort