9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

Шофьорът на камиона с канабис на „Илинден“: Знам за товара, но имам две деца

ПРОЧЕТИ СЪЩО

46-годишният шофьор на товарен автомобил, който бе арестуван във вторник на ГКПП – Илинден да пренася канабис за 200 хил. лв. призна вината си пред съда.
Преди минути Окръжният съд в Благоевград му определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, като определението може да се обжалва. „Знам какво направих, но имам две деца“, каза пред магистратите Атанас Крънчев от гоцеделчевското село Мосомище. Той отглеждал децата си сам, жена му с третото по-голямо дете живеела в чужбина.

Във вторник около 15 ч, на трасе „Входящи автомобили“ на ГКПП – Илинден, при влизане в България от Гърция, е спрян товарен автомобил „МАН“, с българска регистрация, превозващ по документи домакинска хартия.
Гранични и митнически служители извършили съвместна проверка, включително чрез сканиране с мобилно рентгеново устройство. Констатирано е, че в единия от резервоарите за гориво се превозват найлонови пакети. При последвалата физическа проверка е установено, че същите са 37 на брой, от които 36 пакета с бруто тегло 45.903 кг съдържат канабис и 1 пакет с бруто тегло 2.508 кг. съдържа хашиш.

Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на около 200 000 лева. Шофьорът е привлечен в качеството на обвиняем за контрабанда на високорискови наркотични вещества.
Криминално

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ