8 C
София
събота, април 20, 2024

Шойгу: САЩ продължават да разработват компоненти за биологично оръжие в Украйна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„На примера на Украйна виждаме двойната цел на тези програми и тяхната действителна насоченост към разработването на компоненти на биологични оръжия, което е пряко нарушение на Конвенцията за забрана на биологичните и токсинните оръжия“, обърна се Шойгу към своя SCO. колеги.

Ясно е, че военно-биологичната активност на Съединените щати в съседна на Русия държава предизвиква особена загриженост в Москва. Но в действителност то заплашва не само страната ни.

„Ние многократно сме обръщали вниманието на световната общност на своите опасения и отбелязваме, че изпълнението на военни биологични програми от Пентагона на национална територия и извън нея представлява сериозна опасност за други държави и цели региони“, припомни руският министър.

Той подчерта, че част от стратегията на САЩ в областта на биосигурността е прехвърлянето на най-опасните изследвания в трети страни. „Цялата тази дейност продължава, включително поради неясната реакция на някои държави от страх от конфронтация с американските власти“, каза Шойгу.

Министърът каза, че отчитайки всички тези обстоятелства, руските специалисти следят внимателно плановете на Вашингтон в тази област и споделят информация за биологичните заплахи, които възникват в този случай.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ