България

Сигнал до Гешев: Зам.-кмет на ГЕРБ в Казанлък прилапа общинска къща (ДОКУМЕНТИ за безобразията на Лилия Цонкова)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Новините Днес официално подава сигнал до главния прокурор Иван Гешев за безобразията на зам.-кмета от ГЕРБ в Казанлък Лилия Цонкова.

Редакцията бе сигнализирана от наш читател, който разкри смърдяща на корупция схема, с която 36-годишната гербаджийка е придобила общинска къща в центъра на Казанлък с съдружие със своя близка.

Ако прокуратурата под властта на Гешев може да разследва далаверите на ГЕРБ, в което цяла България с основание се съмнява, държавното обвинение може да се задейства и да направи проверка, която улесняваме с прилагането на документи по крадливия казус.

Ето и сигнала до Новините Днес, който разкрива как е станала врътката:

Проверка по рама

Здравейте. Обръщам се към Вас, за да ви разкажа за далаверите, които зам.-кметът на Община Казанлък Лилия Цонкова върти от години, след като вече три мандата е в градската управа.

Освен, че изкупи половината земи от местността Старите лозя, сега сръчната гербладжийка е закупила и общинска къща само няколко месеца след търга. Може и да е законно, но морално ли е?

Изпращам ви справка от имотния регистър и обявата за търга . Надявам се да запазите анонимността ми, пише читателят на Новините Днес.

СХЕМАТА

С решение 1044 от 22.04.2019 г ., Общинският съвет на Казанлък решава да се извърши продажба чрез публичен търг на общински имот.

Поземленият имот е с площ 514 квадратни метра и се намира в централната част на града. В имота има двуетажна жилищна сграда със застроена площ 71 кв.м и едноетажна сграда със застроена площ 23 кв.м, определена като постройка на допълващо застрояване.

Магазин за Акумулатори

Двуетажната къща на ул. „Македония” 10 носи следи от типична градска архитектура. Началната тръжна цена е 63 200 лв.

На 30.07.2019 г.е проведен търгът и имотът продаден за 66 600 лв. на Пламена Петрова. Договорът за продажба е сключен на 28.08.2019 г.

ШЕСТ МЕСЕЦА по-късно имотът с двуетажната има нови собственици. Заместник кметът – 36-годишната Лилия Цонкова, и Стела Бошнакова. Последната живее на семейни начала със брата на заместник кметицата . На 13.03.2020 г. , Пламена Петрова , чрез пълномощник прехвърля имота на тяхно име.

Изключително неморалната по своя характер схема трябва да стане обект на прокурорска проверка, която да установи защо е тая смяна на собствеността, крайният облажил се от която е зам.-кметицата на Казанлък Лилия Цонкова, призова информаторът на Новините Днес.

Материалът Сигнал до Гешев: Зам.-кмет на ГЕРБ в Казанлък прилапа общинска къща (ДОКУМЕНТИ за безобразията на Лилия Цонкова) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button