19.8 C
София
петък, май 24, 2024

Сигнал до Novinite-Dnes.eu: Бунт в Италианския лицей – учители масово напускат, ВИП учениците излизат на протест

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Масово напускане на учители паникьоса учениците от елитния Италиански лицей в София и техните родители. Причината за теча на кадри е светкавичното уволнението на Иван Капурдов като директор и учител със заповед на министъра на културата Найден Тодоров и превземането на поста от класиралата се на второ място на миналогодишния конкурс за директор на НУКК Биляна Иванова.

Това четем в сигнал до Novinite-Dnes.eu, описващ случващото се в момента в „училището за принцове и принцеси”, както наричат елитарното школо.

Припомняме, че Националният учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура с участието на Република Италия, съкратено НУКК, е учебно заведение към Министерство на културата в квартал „Горна баня”. Но… Всъщност, това е школото на елита, в което учат синчетата и щерките на облечените с власт и пари.

Каква е причината за уволнението на директора Иван Капурдов? Според сигнала, изпратен до Novinite-Dnes.eu, вероятно заради предстоящото излизане на резултатите от приемния изпит за първи клас.

Заради породилото се напрежение около новата директорка и нейното желание да подмени хората на ръководни позиции, зам.-директорът Александър Иванов подаде молба за напускане, тъй като и без тази молба имаше планове да бъде уволнен от ръководството.

Проверка по рама

Заедно с Александър Иванов учителския колектив напускат още 10 учители. В първия си ден от встъпване в длъжност новата директорка и нейната заместничка се захванаха с пропаганда към учениците.

Според очевидци новата зам.-директорка обикаляла по класните стаи и настройвала учениците срещу бившия директор и зам.-директор, като така се стремяла да затвърди позицията си. Учениците, обаче, се бунтуват срещу настъпилите промени. Очакват се организирани протести от тяхна страна.

Novinite-Dnes.eu припомня, че в Италианския лицей са учили децата на Ахмед Доган, Румен Петков, Гергана Грънчарова, Ивайло Калфин, Цветан Цветанов, Весела Драганова, Кирил Добрев, тв водещите Наталия Симеонова и Мариана Векилска, певците Петя Буюклиева, Нели Рангелова, Михаил Белчев, експремиера Иван Костов и президента Георги Първанов.

Очаквайте още публикации по темата в Novinite-Dnes.eu

Материалът Сигнал до Novinite-Dnes.eu: Бунт в Италианския лицей – учители масово напускат, ВИП учениците излизат на протест е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.Source link

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ