22 C
София
четвъртък, юни 20, 2024

Сигнал до Novinite-Dnes.eu: Наш министър в схема за 100 000 лева

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Служебният министър на културата Найден Тодоров се забърка в схема за 100 000 лева след очеваден конфликт на интереси, гласи сигнал до Novinite-Dnes.eu от експерт в министерството.

За какво става дума?

Според публикация на фейсбук страницата на Pravets Art Nights 2024 за втора година Софийската филхармония ще бъде музикален домакин на престижния музикален фестивал в Правец –Pravets Art Nights 2024.

https://www.facebook.com/MozartFestivalPravets/

Фестивалът е организиран от Сдружение „Моцартови празници 04“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Проверка по рама

На съд! Ръкописна бележка от бившия министър Найден Тодоров подари летище „Русе“ на частна фирма (ДОКУМЕНТ)

Според новина от 15.11.2023 г. на сайта на Национален фонд „Култура“ сдружението е получило 99 990 лв. Описанието гласи: Проектът за Нощи на изкуствата Правец 2024 г. включва 2 концерта с музикален домакин Софийската филхармония под диригентството на един от най-авторитетните диригенти у нас маестро Найден Тодоров.

https://ncf.bg/bg/novini/rezultati-po-programa-syzdavane-2023-g/386

Също на сайта на Национален фонд „Култура“ е публикуван протокол от управителния му съвет, от който се вижда, че министър Тодоров участва и води заседанията на управляващия орган на фонда в същото време, когато изпълнява проект за 100 хиляди. Това е чудесен пример за конфликт на интереси, смята източникът ни.

Novinite-Dnes.eu припомня, че Найден Тодоров бе служебен министър на културата и в кабинета с премиер Гълъб Донев от 3 февруари до 6 юни 2023 г.

Материалът Сигнал до Novinite-Dnes.eu: Наш министър в схема за 100 000 лева е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Магазин за Акумулатори

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ