5.7 C
София
неделя, декември 10, 2023

Сигнал до Новините Днес: Родът на Ваня Григорова – етнически цигани-мюсюлмани (ДОКУМЕНТИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Подозирана, но добре прикривана истина за кандидат-кметицата на София Ваня Григорова разкриха източници на Новините Днес от обкръжението на Корнелия Нинова. Синдикалистката Ваня Григорова е родена през 1978 г., тогава майка й Антоанета е само на 17 години. Родената на 20 април 1961 г. Антоанета Иброва Яшарова е дъщеря на Ибро Батов Яшаров – етнически циганин с мохамеданско вероизповедание – публикуваме акта му за раждане. През 60-те години Ибро променя името си на Кирил, сменя името и на дъщеря си.
Актът за раждане на дядото на Ваня Григорова – Ибро Батов Яшаров

Ваня Григорова усърдно крие произхода си и никога публично не е признавала, че от семейство на етнически цигани. Тя е родена и отраснала в кв. „Христо Ботев“, точно в средата на ромското гето, на ул. „506-а“.

Официалната биография на Григорова е доста постна и стартира с това, че е започнала  трудовия си живот като чистачка в училище и работник във верига за бързо хранене. През 2011 г. Ваня Григорова е потърсена от вестник „Дума“, за да коментира напрежението в ромските махали, възникнало след убийството на млад мъж в Катуница, свързано с цар Киро.
Актът за раждане на майка й Антоанета

Тогава много от ромските махали бяха под охрана от жандармерията заради възникнали в цялата страна протести. Григорова коментира напрежението в квартал „Христо Ботев“, в който живее и е представена като човек, който „сега работи в неправителствения сектор като координатор на програма“.

Името на неправителствената организация, спомената много пъти в биографията й, не се открива лесно. Вероятно, защото организацията е всевластната „Отворено общество“. Името на Ваня Григорова се открива като автор на доклад за изпълнение на Плана за десетилетието на ромското включване през 2012 г.
Майката Антоанета

Ваня Григорова става и председател на ултра левичарското сдружение „Солидарна България“, което през 2018 г. излиза със становище, в което осъжда неприемането на Истанбулската конвенция от България.

Проверка по рама

В него се казва: „покрай споровете за превода на новото понятие „джендър“ и разпалването на страха да не би да ни „превземат иранските травестити“ с влагането и на допълнителен подтекст в мястото, на което конвенцията е подписана, съвсем в миманса останаха причината за нейното създаване и основните ѝ цели“.
От предоставените на Новините Днес данни от близките на Корнелия е видно, че лидерката на БСП откровено мрази кандидат-кметицата си. Драмата се доказва и от мнението на интимно близкия до Нинова политолог Калоян Методиев, който атакува фронтално Ваня Григорова за, според него, пищната кампания, която провежда.

Това не било нито работническо, нито социално. А всички са наясно, че през фейсбука на Калоян Методиев говори Корнелия Нинова…

Материалът <strong>Сигнал до</strong><strong> Новините Днес: Родът на Ваня Григорова – етнически цигани-мюсюлмани</strong><strong> (ДОКУМЕНТИ</strong><strong>)</strong> е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ