22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Сигнал до прокурор №1 в Novinite-Dnes.eu: „EVN” съсипа здравето и семейството ми (ЧАСТ 1 + ДОКУМЕНТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Австрийският монополист EVN, уличен от Novinite-Dnes.eu в схеми с обществени поръчки, които са реална заплаха за националната сигурност на България, лъсна в нова простъпка с мирис на престъпление.

ЕВРОСКАНДАЛ в Novinite-Dnes.eu: EVN застрашава националната сигурност на България – 10 въпроса до шефа Йоахим Гасер

Сигнал до Novinite-Dnes.eu от бизнесдамата Алла Иванова Волошина разкри как дружеството „Електроразпределение ЮГ” ЕАД на Йоахим Гасер, чийто едноличен собственик е австрийският „ЕВН България Щромнетц Холдинг ГмбХ”, буквално е разбило здравето и семейството ѝ.

Алла Волошина обвинява „Електроразпределение ЮГ” ЕАД в „умишлено злонамерено нарушаване на правата ми в полза на моите конкуренти”.

Волошина, която управлява бургаската „Палома Солар“ ЕООД, стига дори дотам да говори за „мафия, която контролира пазара на слънчева енергия в България”.

Проверка по рама

Цялата драма с признаци на корупция Алла Волошина разказва в сигнала до Novinite-Dnes.eu. Важно уточнение е, че данните са изпратени до МВР и до главния прокурор Борислав Сарафов с настояване да разпоредят пълно разследване на безчинствата на дружеството от семейството на EVN и виновните за престъпните безобразия да бъдат наказани.

Сигналът описва серия ходове на „Електроразпределение ЮГ” ЕАД, респективно на клиентския електоцентър (КЕЦ) в град Карнобат.

Ето какво четем в документа, изпратен от собственичката на „Палома Солар“ ЕООД:

По силата на нотариален акт за покупко-продажба № 130, том VIII, рег. № 6006, дело 473 от 23. 11. 2023 година, извършен от Нотариус Таньо Великов, вписан под № 323 в регистъра на Нотариалната камара с район на действие Районен съд гр. Карнобат, закупихме от „СОФСИСТЕМ“ ЕООД, с ЕИК 207033841 /с предходен собственик „КП ФИНАНС“, ЕООД, с ЕИК 2061420978/ недвижим имот, находящ се в село Сан Стефано, Община Карнобат, представляващо дворно място от 4584 кв. м., УПИ 111-22,23 в кв. 9, съгласно действащия застроителен и регулационен план на селото, заедно с построената в нето паянтова едноетажна жилищна сграда.

Между „Електроразпределение Юг“ ЕАД и предходния собственик на този имот – „КП ФИНАНС“ ЕООД, е бил сключен на 11. 03. 2023 година предварителен договор с номер 4515646 за присъединяване на обект за производство на електрическа енергия ,,/Фотоволтаична електроцентрала“/, находяща се в посочения по-горе имот, към електроразпределителната мрежа на „Електроразпределение Юг“, ЕАД.

Впоследствие за този договор са оформени две споразумения:

Магазин за Акумулатори

–       от 14. 08. 2023 г. между „Електроразпределение ЮГ“, ЕАД , „КП Финанс“, ЕООД /замествана страна/ и „Софсистем“ ЕООД /заместваща страна/и

– на 01. 03. 2024 г. между „Електроразпределение Юг“, ЕАД, „Софсистем“, ЕООД /замествана страна/ и „Палома Солар“, ЕООД /заместваща страна/, по силата на които последователно заместваната страна по посочения предварителен договор е прехвърлила на заместващата правоотношението по този договор и всички последващи допълнителни споразумения с ЕЗ, а заместваната е поела изцяло всички права и задължения на заместващата страна, произтичащи от клаузите на договора.

Посочено е в тези споразумения, че всички клаузи в договора и приложенията към него, остават непроменени.

Всички задължения и изисквания по посочения предварителен договор сме изпълнили и сме внесли посоченото в т.6.1.1 от предварителния договор в изискуемия срок писмено искане, придружено с нужните документи за сключване на договор да присъединяване.

Въпреки, че предвиденият в т. 6.1 от предварителния договор срок на същия е от 1 година, считано от датата на неговото подписване, т. е., действието му е изтекло на 11. 03. 2024 г. и въпреки изпълнението на всички изисквания от наша страна, до момента не ни е предложен окончателен договор за присъединяване на обекта към електроразпределителната мрежа.

Проведохме доста разговори с представители на КЕЦ Карнобат и въпреки дадените ни обещания за скорошно предложение за сключване на окончателен договор, до момента това не се случи.

Novinite-Dnes.eu алармира АДФИ, АОП и посолството на Австрия за схема за 67 млн. с охраната на EVN (НАРУШЕНИЯТА)

Държим да Ви уведомим, че за проектирането и построяването на обекта сме вложили значителни средства и очакванията ни, като на всеки инвеститор, са съоръжението да заработи, да произвежда, да си възстановяваме вложените средства и да печелим от труда си.

От бездействието на служители в EVN, обаче, нашите права са нарушени, всичките ни спестявания от 2000 г. са вложени, а не сме в състояние да работим по неизвестни за нас причини. Нанесени са ни значителни щети от това бездействие – всеки месец поне от по 2000 евро, които съгласно т. 7.1 от предварителния договор ни се дължат като обезщетение от неизпълнение на договора от EVN.

Не на последно място Ви информираме, че в резултат на тази ситуация, са ни причинени многобройни семейни проблеми, включително и от здравословен характер.

В този конкретен случай се сблъсках не само с обикновена небрежност и безскрупулност на служителите на КЕЦ Карнобат и „Електроразпределение Юг“ ЕАД, но и с умишлено злонамерено нарушаване на правата ми в полза на моите конкуренти. Мафията, която контролира пазара на слънчева енергия в България, с помощта на зависими, безскрупулни служители на КЕЦ Карнобат и „Електроразпределение ЮГ“ ЕАД, изтласква обикновените българи като мен от този пазар.

ОЧАКВАЙТЕ ВТОРА ЧАСТ на публикацията за поредното безобразие на EVN само в Novinite-Dnes.eu

Материалът Сигнал до прокурор №1 в Novinite-Dnes.eu: „EVN” съсипа здравето и семейството ми (ЧАСТ 1 + ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ