28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Сигнал до прокурор в Новините Днес: Кметът от ГЕРБ Димитър Бръчков и Живко Лешоядо харизаха киното в Петрич срещу 400 бона (СНИМКИ + ДОКУМЕНТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Поредна осветлена от Новините Днес далавера на кмета от ГЕРБ в Петрич Димитър Бръчков. Наш източник от югозападния град разкри, че в прокуратурата има постъпили сигнали, касаещи далавера на Бръчков с киното в Петрич.

Според корупционерите воглаве с Димитър Бръчков, инспектор от АДФИ и дори наведената прокуратура „кино“ въобще няма! Абсурдно твърдение, при положение, че лично кметът го открива на официална церемония, за което има видеорепортаж, множество публикации и приложени касови бонове и билети за филми!

ХАПКА за 4 млн. в Новините Днес: Кметът от ГЕРБ Димитър Бръчков завладява читалище с Живко Лебеда – фалирал бизнесмен-дедесар (СНИМКИ)

СХЕМАТА

Проверка по рама

На кинозалата през 2020/2021г. е направен скъп ремонт за стотици хиляди лева, но официално „никой не знае за такъв“, документално не фигурира, а според Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) нейни чиновници са „проверили на място“ и не установили рекострукция!

Бръчков, къде са милионите? Кметът от ГЕРБ мълчи за далаверите, хвали се с… 49 книги в библиотеката на Петрич

Поредно абсурдно твърдение, при положение, че разполагаме със снимков материал от ремонта и видео как лично кметът Димитър Бръчков го открива на официална церемония!

Цялата схема става ясна с уточнението, че кметът на Община Петрич умишлено не спазва решение на Общинския съвет и ценен имот публична общинска собственост попада в ръцете на частна фирма – без конкурс, без търг и безвъзмездно за общината.

Новините Днес до прокуратурата: Ето как копоите на Димитър Бръчков в Петрич взимат апетитен имот с фалшиви документи (СНИМКИ+ВИДЕО)

В сигнала до прокуратурата се казва, че измамата е подплатена с подкуп в размер на 400 000 лева, взет от съветника Живко Карадалиев, известен в града с прякорите Лешояда и Лебеда. Парсата била разделена с кмета Бръчков.

Магазин за Акумулатори

За да е по-сигурна аферата, инспектор от АДФИ изготвя документи с невярно съдържание с цел въвеждане в заблуждение на прокуратурата (вероятно пак срещу подкуп), а двама специализирани прокурори отказват да приемат 100% достоверни факти и доказателства (незнайно какво е повлияло на вътрешното им убеждение), че ремонт има, а киното е действащо, работи и фирмата печели! Така всички по веригата са доволни, а жителите на община Петрич – отново ощетени!

ИСТОРИЯТА

В Петрич има работещо ново „частно“ кино от 2021 г., помещаващо се в малкия салон на Народно читалище „Братя Миладинови“ с площ 440 кв. м., който е разположен в сграда с идентификатор 56126.602.2475.2 по КККР на град Петрич. Обектът се стопанисва незаконно от фирма заради сключен договор за наем с читалищното настоятелство, макар реално собственик да е община Петрич.

Салонът е публична общинска собственост, което е видно от Определение  №442/13.03.2018г. на АС-Благоевград и Определение №6636/21.05.2018 г. на ВАС.

Някой е отдал под наем чужд имот!? Как става това?

Без издадено разрешение за строеж, без всякакви строителни книжа и без въвеждане в експлоатация е извършен скъпоструващ ремонт и преустройство на залата през 2020/2021 г. за стотици хиляди лева. Изведнъж цялата местна управа изпада в деменция – никой „не знае“ и „не помни“ за реконструкцията – нито кмет, нито председател на ОбС Петрич, инспектор от АДФИ пък също въвежда в заблуждение прокуратурата, като дава неистинска информация, но киното функционира!

Пладнешки обир в Новините Днес: Димитър Бръчков от ГЕРБ пълни чекмеджета с 4-милионен ремонт на читалище в Петрич (ПЪРВА ЧАСТ)

И кметът, и председателят на Общински съвет, и членове на читалищното настоятелство го откриха официално през 2021 г. с фойерверки и фанфари.

Но пред българската прокуратура властимащите в Петрич лъжат. Радостното в случая е, че Върховна касационна прокуратура с постановление от 29.04.2022 г. е разпоредила пълна проверка и образуване на досъдебно производство, което върви с пълна сила.

„Несъществуващото кино“ става повод за изпълнена с патетика новина на БНР от 16 юни 2021-а, озаглавена „Петрич вече има модерно кино“.

Бабаит в Новините Днес: Шофьорът на петричкия кмет Димитър Бръчков гази закона (СНИМКИ)

https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101484056?forceFullVersion=1

Какво се е случило с решението №699 от Протокол №26/19.10.2017г. на Общински съвет Петрич след като и ВАС го оставя в сила с окончателно определение №6636/21.05.2018 г.?

Кметът Димитър Бръчков не се е съобразил, но е факт, че ремонт е извършен, киното работи, а частна фирма печели! А видно от цитираните от самия прокурор Кръстев Определение  №442/13.03.2018г. на АС-Благоевград и Определение №6636/21.05.2018 г. на ВАС става категорично ясно, че процесната сграда е собственост на Община Петрич и е публична общинска собственост! 

Софра за 16 млн. в Новините Днес: Кметът от ГЕРБ Димитър Бръчков остави Петрич без пречиствателна станция, адвокат намаза 34 бона (ДОКУМЕНТИ + ВИДЕО)

Редно ли е и ръководството на читалището и кметът на община Петрич да си затварят очите за неправомерното отдаване под наем и използване не по предназначение помещения от читалището поради личен интерес на кмета за подкуп и на общинският съветник – член на читалищното настоятелство Живко Карадалиев?

Новините Днес иска 8 г. затвор за кмета от ГЕРБ Димитър Бръчков: Фирма на неграмотен ром с 2 млн. борч към НАП направи опасен ремонт в Петрич (ДОКУМЕНТ, видео + снимки)

Какво иска Живко Лешоядо

Откъм улица „Братя Миладинови“ в помещение на кота +3.45(217.59) по североизточната фасада в читалището се помещава и друг частен обект – нощен бар-дискотека „Сити клуб“. Това е абсолютно неправомерно най-малкото според Закона за народните читалища:

Чл.3, ал.6(4)  (Нова – ДВ, бр. 42 от 2009 г.) Народните читалища нямат право да предоставят собствено или ползвано от тях имущество възмездно или безвъзмездно:

1. за хазартни игри и нощни заведения;

2. за дейност на нерегистрирани по Закона за вероизповеданията религиозни общности и юридически лица с нестопанска цел на такива общности;

3. за постоянно ползване от политически партии и организации;

4. на председателя, секретаря, членовете на настоятелството и проверителната комисия и на членовете на техните семейства.

Отдаването за кръчма е незаконно и според устава на самото Народно читалище „Братя Миладинови“.

ГЕРБ схема: Кметът на Петрич Димитър Бръчков посяга към златен имот в парка на Сандански (РАЗСЛЕДВАНЕ + ДОКУМЕНТИ)

Но преди години е сключен договор за наем отново неправомерно с фирмата на Тошко Антониев Ангушев под предлог, че помещението се ползва за обучение на диджеи. Всички в Петрич са наясно, че такива обучения там никога не е имало, но пък са гостували почти всички поп-фолк изпълнители и се е продал алкохол в промишлени количества, т.е., обектът функционира като локал!

Измама в Новините Днес: Кметът на Петрич от ГЕРБ Димитър Бръчков „прочисти“ суха река за 800 лв. на метър! В София цената е само 26 лева (ДОКУМЕНТ + СНИМКИ)

За хората в Петрич е ясно също, че Тошко Антониев Ангушев е подставено лице на общинския съветник и член на читалищното настоятелство Живко Благоев Карадалиев. Живко Карадалиев, чрез Ангушев и със затворените очи на кмета Димитър Бръчков, успешно заобикаля Закона за народните читалища и доскоро – допреди да започне ремонтът, печелеше неправомерно.

Чиста кражба в Новините Днес: Петричкият кмет от ГЕРБ Димитър Бръчков вдигна „златна ограда“ за 280 000 лв. (СНИМКИ + ДОКУМЕНТИ) ПЪРВА ЧАСТ

Съгласно Закона за устройство на територията са нарушени куп наредби – защото не са спазени никакви отстояния, а мерки за безопасност не отговаря на изискванията и др. Обектът е реконструиран без РС, не е въведен в експлоатация в разрез със ЗУТ!

До края на 2021г. нощния клуб функционираше, договорът за наем не е прекратен и според „собствениците“ след реализиране на проекта ще отвори пак врати и ще заработи на пълни обороти! Кметът Бръчков заедно с Лешоядо посрещнаха новата 2023 г. именно там!

Кметът на Петрич – клиент на Лаура Кьовеши! Димитър Бръчков попиля 800 бона с куц ремонт на общината, чакат сградата да убие човек (ВТОРА ЧАСТ + ДОКУМЕНТИ)

Баницата разделена -жителите ощетени, пише източникът на Новините Днес. Сигналът с цялата фактическа обстановка около очевадната далавера ще бъде изпратена на Европейската прокуратура.

Материалът Сигнал до прокурор в Новините Днес: Кметът от ГЕРБ Димитър Бръчков и Живко Лешоядо харизаха киното в Петрич срещу 400 бона (СНИМКИ + ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ