15.7 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Силите за сигурност използваха сълзотворен газ по време на демонстрация срещу пенсионната реформа в Париж

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според информация, идваща от мястото на инцидента, масови сблъсъци с полицията има на авенюта Ледрю-Ролен и Доменил в 12-ти район на Париж, недалеч от Place Nation, който е крайната точка на протестната демонстрация.
Радикали хвърлят камъни и бутилки по служителите на реда. Последните в отговор пръскат сълзотворен газ и задържат нарушителите. Протестиращите все пак успяха да заловят един от задържаните от полицията.

Отбелязва се, че нарушителите на реда трупат и подпалват кофи за боклук, във връзка с което пожарникарите започнаха да пристигат на местата на пожара.
Припомняме, че в четвъртък вечерта френският Сенат одобри члена на законопроекта за повишаване на възрастта за пенсиониране

На 10 януари френският премиер Елизабет Борн представи законопроект, който ще повиши възрастта за пенсиониране в страната и ще премахне „специалните“ режими за редица трудни професии. Според нея властите ще започнат да повишават възрастта за пенсиониране в страната с три месеца годишно от 1 септември 2023 г. Така до 2030 г. той ще навърши 64 години.
Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ