18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

Силовак на Мето Илиенски: Мутрафонът Иво Пилето инквизирал „пеперудки”

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Ивайло Чобанов – Иво Пилето, нелепо загиналият в улична свада с неправомерно паркиралия на пешеходна пътека милионерски син Любен Попов, беше сред последните оцелели силоваци от борческата групировка ВИС, спомнят си паметливи наблюдатели на родния ъндърграунд пред „Уикенд”.

Роден през 1970 г., в началото на 90-те на миналия век Иво Пилето е част от наказателна бригада на висаджията Методи Методиев – Мето Илиенски. Съвместно с други бабаити Иво Пилето рекетира китайски и арабски търговци на стоковото тържище Илиенци, принуждава прохождащи бизнесмени да се застраховат принудително във ВИС, организира обири и въоръжени грабежи в София и ….инквизира непокорни проститутки.

„Иво Пилето беше първия голям разпространител на кокаин в центъра на София, още в средата на 90-те години за него работеха дилъри, които зареждаха директно от него. Тогава кокаинът не беше толкова масово разпространен, минаваше транзит през България, а организаторите на кокаиновите товари се разплащаха със стока на българите, които отговаряха за безпроблемното му влизане в страната и последващия трафик към държави от Западна Европа“, спомнят си летописци на родния ъндърграунд.

Твърди се, че тогава Иво Пилето е определен от Мето Илиенски за дистрибутор на дрогата в центъра на София. Чобанов обаче сам се пристрастява към кокаина и години по-късно ще отпадне като влиятелен престъпен бос както заради наркозависимостта си, така и заради импулсивния си нрав, който му носи проблеми с други обитатели на престъпния свят. Разправят, че Иво Пилето е разжалван като бос на дрогата от самия Мето Илиенски, който предпочита да заложи на Демби и Тони Клюна заради честите наркомански и пиянски изцепки на протежето си.

След като Мето Илиенски изчезва безследно, започват и проблемите на силовака му Иво Пилето с органите на реда. През 2002 г. Чобанов е обявен за общонационално издирване заради побой над униформен полицай на басейн в столичния кв. „Дианабад”.

Проверка по рама

В следващите години Иво Пилето многократно е задържан и освобождаван заради разнородни престъпления. Доклад на МВР отпреди 20 години го сочи като съпричастен към трафик на амфетамини, произвеждани в България от иракчанин, както и като собственик на няколко публични домове в софийските квартали „Дружба“ и „Младост“.

През септември 2012 г., Ивайло Чобанов е арестуван с двама негови приближени при операция на ГДБОП след жалба на проститутки. Няколко момичета твърдят, че Иво Пилето ги принуждавал да проституират за него, като ги отвличал от титулярните им сводници.

Непокорните жрици били малтретирани и остригвани нула номер заставяни да отчитат половината от заработеното на Пилето и бандата му. При акцията срещу Иво Пилето антимафиотите дори намерили компромати на компютри и дискове с порнографско съдържание.

В къщата на единия от задържаните била открита стая за сексуслуги, оборудвана с компютър и видеокамера. Правили записи на проститутки и техни клиенти, а после с тях изнудвали мъжете.

Чобанов изкара няколко седмици в ареста, след което беше освободен тихомълком. Запознати с делата на закоравелия престъпник твърдят, че през последните години Иво Пилето се изхранвал от трафик на проститутки към Германия и Франция, като прибирал дял от ромски сводници.

Въпреки постоянната му престъпна кариера, Ивайло Чобанов – Иво Пилето така и не беше осъден приживе за нито едно от многобройните извършени от него престъпления. Той намери смъртта си като типичен уличен гангстер.

Магазин за Акумулатори

Материалът Силовак на Мето Илиенски: Мутрафонът Иво Пилето инквизирал „пеперудки” е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ