Криминални

Синът на Найден Милков избяга от правосъдието, дирят го с европейска заповед за арест

32-годишният криминално проявен и многократно осъждан бургазлия отново не се яви в съдебна зала по случая с откраднатия телефон на 18-годишно момче от бургаския жк. „Меден рудник“.

Драмата се разиграла на 23.06.2020 г., малко след 20:30 часа, когато в района на блок 29 на най-големия жилищен комплекс, Милков-младши причакал тийнейджъра и му откраднал телефона – марка „Самсунг“. Полицаите много бързо стигнали до следите на Димитър, но тъй като не е бил открит на адреса си, е обявен за издирване.

Милков-младши е обвинен, че в условията на опасен рецидив, е заплашил момчето, като му е казал, че ще го убие, ако не му даде сумата от 80 лв. В обвинителния акт пише, че Димитър е причинил средна телесна повреда на тийнейджъра, тъй като е употребил сила, за да получи телефона и средствата му. .

Срещу сина на Найден Милков има и трето обвинение. В дома си в блок 29 в жк. „Меден рудник“ държал прекурсор за производство на наркотични вещества с цел разпространение, а именно: 1,380 л /1 319,170 грама/ толуен (толуол, метилбензол, фенилметан, С6Н5СН3), на стойност 9,50 лв. /девет лева и петдесет стотинки/.

Милков-младши е добре познат на полицията в града, а криминалното му досие е няколко тома с най-различни провинения. Макар че е лежал зад решетките, престоят му в пандиза не е успял да го превъзпита, пише Флагман.

Проверка по рама

По последни данни, Димитър Милков се намира в Германия, но не е ясно какво точно прави там. Очаква се Европейската заповед за арест да бъде изпълнена, тъй като предвид тежестта на обвиненията и предвидените наказания, е задължително той да присъства в съдебна зала по време на досъдебното производство.

Окръжният съд в Бургас е насрочил следващо заседание 21 юли 2022 г.

Припомняме, че той е син на Найден Милков от първия му брак, от години създава проблеми на популярния си баща, свързани с употребата на наркотици, незаконно притежание на оръжие и палеж, побоища. Преди години Найден дори изгони Димитър от дома си, след като на кръстовище в „Меден Рудник“ младежът преби посред бял ден полицейски служител.

Димитър прекара доста време в наркокомуна в Испания, финансиран от баща си, но и там не успяха да му помогнат да се откаже от наркотиците. Още преди да навърши пълнолетие Митко започнал да излиза с неподходяща компания и без да усети, се пристрастил към най-лошия опиат – хероина. В началото никой от семейството му не подозирал за проблема на задоволеното с всички екстри дете.

Криминално

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort