18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

Сини напъни в Новините Днес: Съдийката Атанаска Дишева от ВСС гласена за шеф на ВАС (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Напористата Атанаска Дишева от съдебната квота на Висшия съдебен съвет (ВСС) се стяга за председател на Върховния административен съд (ВАС) след края тази есен на мандата на Георги Чолаков, съобщи пред Новините Днес потресен магистрат от Правителството на Темида.

„Съдия Атанаска Дишева е спрягана като близка до Иво Прокопиев и Христо Иванов. Съпругът ѝ – варненският адвокат и преуспяващ бизнесмен Генади Маринов Дишев, бе кандидат-депутат от листата на „Да, България” и активист в партията на бившия правосъден министър Христо Иванов”, направи връзката информаторът на Новините Днес.

Адв. Генади Дишев

И върна лентата – докато Дишева влизаше в кадровия орган на Темида през 2017 г. съпругът Генади учредяваше партията „Да, България“ и дори се кандидатура за депутат.

Отрочето на синята фамилия – синът Момчил,пък бил назначен в юридическия екип на Palfinger – България, австрийския производител на кранове, заради позициите на майка му в правосъдната система, четем в медийни публикации.

Проверка по рама
Синът Момчил Дишев в цветовете на дъгата

„Ако още се чудите дали има събедно-политическа върхушка, спрете. Нищо добро не ни чака с такива назначения”, отсече информаторът на Новините Днес.

Очаквайте подробности само в Новините Днес

Материалът Сини напъни в Новините Днес: Съдийката Атанаска Дишева от ВСС гласена за шеф на ВАС (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ