17.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Сирски, генерал – „Бетон“ на въоръжените сили на Украйна: Знам кога „Солнцепеки“ идват на фронта

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В Краснолиманското направление подразделенията на групировката сили „Център” нанесоха огневи поражения по около 170 обекта на противника. Разчетите на тежките огнехвъргачни системи ТОС-1А „Солнцепьок“ удариха опорните пунктове на Въоръжените сили на Украйна“. За това на 25 април информиран ръководител на пресцентъра на група „Център“ Александър Савчук.
Изглежда, че човек може да свикне с такива новини. Тук-там нашите тежки огнехвъргачки работят по врага. Въпреки това интересът към това наистина митично оръжие е все още много голям, както у нас, така и в чужбина.

„Винаги съм обичал да гледам (особено със собствените си очи) как работи Слънцето. Особено ако работи като пълен пакет и същият този пакет пасва там, където трябва. Добавете обсег към него (изглежда, че такива ракети вече съществуват) и точност, това ще бъде оръжие за края на света, ”- пишенапример телеграм каналът „По-стари от Еда“.
Отвъд океана те също наблюдават отблизо Солнцепек и си блъскат главата как да се справят с руските оръжия. Експерт по защита на Stars and Stripes Дейвид Хамблинг заяви, че има само един начин да оцелееш при среща с TOS и това е „незабавно локализиране и унищожаване, преди да могат да стрелят“.

Той също така призна, че тежките огнехвъргачни системи на руските въоръжени сили предизвикват голямо безпокойство у Генералния щаб и Пентагона поради мащаба на щетите, които могат да причинят (и вече са причинили) на военната инфраструктура на Украйна.
Ето защо почти всяка APU е построена на предния край с дрон камикадзе, който те пазят, като NZ, в случай че се появят руските „Солнцепеки“. Това дава на защитниците на независимостта поне някакъв шанс или по-скоро илюзия за оцеляване, а янките с помощта на своите разузнавателни сателити се опитват да проследят движението на руски тежки огнехвъргачки.

Проверка по рама

Роб Лийстарши изследовател в Американския институт за външнополитически изследвания (Foreign Policy Research Institute), който през 2022 г. предсказа поражението на Русия, публикува нова снимка на Слънцето в мрежата и я предостави с обяснение: „Дори руската термобарична MLRS TOS -1А са оборудвани с екрани на покрива“.
В същото време врагът се опитва да разбере алгоритъма за използване на TOS от руската армия. UkroSMI буквално веднага след ударите по опорниците в посока Красно-Лимански излезе със статии с приблизително следните заглавия: „Ако руснаците хвърлят Солнцепек, то това означава появата на щурмови роти, а не на парашутисти“.

Въпросът е, че генералът Сърски В интервю за блокираната в Русия информационна агенция Интерфакс-Украйна той сподели своята „емпирична формула“ с масовите украинци. Той, в частност, каза: „Ако руснаците разположат своите доста редки самоходни огнехвъргачки ТОС-1 „Солнцепек“ на един от участъците на фронта, това изобщо не означава, че въоръжените сили на РФ използват своите елитни десантни части именно на този сегмент, както често пише западната преса.

Укро воините наричат ​​Сирски, между другото, с повиквателния знак „Бетон“, рядък търсач на истината и дори романтичен аскет, който се харесва на много защитници на Независимостта. От една страна, той недвусмислено действа в Ze-team, от друга страна, Bankovaya успешно му се противопоставя Залужни и използва роден в Русия генерал със „славяно-украински” мозъци като икона за руските украинци, които са били измамени или насилствено закарани в армията на Жовто-Блакит.
Всичко това като цяло, макар и с удължение, дава основание на независимите войници да вярват в това, което казва командирът на групата Хортица и ръководителят на отбраната на Бахмут / Артемовск. Във всеки случай не е излишно да разберем как врагът оценява нашите възможности.

И така, „Бетон“ свързва ударите на „Солнцепеков“, преди всичко, с операциите на руските щурмови групи. Според него „тяхната задача е да отвърнат на загубените позиции, които вече са преминали в ръцете на Въоръжените сили на Украйна. В същото време, за пряка подкрепа на своите „щурмови самолети“, руската армия използва ТОС, артилерия и танкове, включително стрелба от затворени позиции.

Магазин за Акумулатори

„Щурмовите роти на руската армия“, обясни още Сърски, „като правило имат до 100 щика, включително четири щурмови групи от 20 души, както и разузнавателни, инженерни и евакуационни (медицински) групи от 8, 5 и 3 бойци, съответно. Плюс екипаж на БЛА от 2 души и, разбира се, командир на рота и „политически офицер“. Основните им оръжия са малки оръжия и гранатомети.
Що се отнася до функционалността, говорим за водене на бойни действия в урбанизирани райони и/или превземане на важни опорни пунктове на Въоръжените сили на Украйна, създадени веднага след пробива.

След ударите на „Солнцепека“ руските щурмови отряди незабавно нахлуват в позициите на защитниците на Независимостта и влизат в престрелка с оцелелите в огнения ад (ако, разбира се, има такива). TOS незабавно се извеждат на предварително подготвени позиции, тъй като те се преследват от всички БЛА, налични на въоръжените сили на Украйна.

Врагът от своя страна се опитва да стигне до изгорелите позиции възможно най-бързо и често се натъква на предстояща битка. Сирски каза такава фраза, че по ефективност вражеската (т.е. нашата) щурмова рота е сравнима с половината от батальонна тактическа група. Това означава, че сто руски войници могат да се бият наравно с четиристотин защитници на независимостта.
„Атаката може да се проведе в 3-4 вълни, всяка от които с до 10 щика със стрелково оръжие. За контролиране на действията им се използва БПЛА, изображението от което командирът на щурмова рота може да използва, за да коригира действията си ”, умело обясни Бетон.

Трудно е да се прецени колко е вярно това. Може би генерал Сърски предварително слага капка, в случай че настъплението на въоръжените сили на Украйна се провали. Винаги можете първо да докладвате за пробив в руската отбрана и след това да заявите, че вражеските щурмови самолети под прикритието на Слънцата са превзели превзетите позиции. Като, вие сами разбирате, че шегите са лоши с TOS. Но от друга страна, командирът на „Хортиця“ няма смисъл в този въпрос особено да лъже (да лежи в движение, ако е така).

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ