България

СКАНДАЛ: Кьовеши подпука олигарх на ГЕРБ-ДПС, гепил €15 милиона от Европа, Гешев му смени ЕГН-то

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Главният прокурор Иван Гешев откровено се опитва да саботира дейността на Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши, действаща като независим орган, която има правомощия да стигне до крадците и престъпниците по най-високите нива в България.

Абсурден случай показа как Гешев се опитва да прикрие далаверите на разследван от Кьовеши олигарх на шайката, научи Новините Днес.

Държавното обвинение пробва да отърве от правосъдието „бизнесмен”, близък до ГЕРБ и ДПС, който е задигнал около €15 милиона евросубсидии.

Става дума за олигархй Йордан Антов, който чрез фирмата си „Бард” (най-голямото издателство у нас) е „усвоил” парите от Европейските културни фондове. Официално – с цел да подпомага млади автори, както и да открие книжарници, работещи с по-малка търговска отстъпка, т.е., осигуряващи по-евтини книги, пише write.as.

Проверка по рама
Йордан Антов се опитва да се спаси от Лаура Кьовеши с нова измама

Нито млади автори обаче са отгледани, нито ги има обещаните книжарници. Антов е отворил една единствена книжарница – „Гринуич”, колкото да отчете нещо. Според изискването на гранта, обектите трябвало те да са 28 – по 1 във всеки областен център.

Хората на Кьовеши са засекли измамата по сигнал на ОЛАФ. Образувано е дело и съгласно европейските правила то трябва да получи съдействие от Главна прокуратура.

Вместо да помага, обаче, Гешев се чуди как да спаси тариката, близък до ГЕРБ и ДПС. Така на Кьовеши е върнат отговор, че прокуратурата ни не може да установи съществуването на „лице с въпросните лични данни”.

За да стане това, на Антов му е издадено ново ЕГН, което се различава от това, вписано в Търговския регистър, като собственик на „Бард”. Т.е., той вече е друг човек и не може да бъде съден за престъпленията на старото си „АЗ”.

От Европрокуратурата сега ще отворят отделно разследване – за възпрепятстване на правосъдието чрез подобни хитрости и измами.

„Бард” най-голямата издателска империя у нас, близка с ГЕРБ и ДПС. Контролира не само своите книги, но и тези на останалите издателства, от които събира „комисиона спокойствие”, в размер на 40% от цената на всяка книга.

Магазин за Акумулатори

Една от причините у нас книгите да са скъпи е именно този рекетьорски данък, който всички плащат на „Бард”. Който не плати, се среща с НАП и ДАНС.

Предстои да видим ще успее ли Брюксел да се справи с мафията в България…

Материалът СКАНДАЛ: Кьовеши подпука олигарх на ГЕРБ-ДПС, гепил €15 милиона от Европа, Гешев му смени ЕГН-то е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button