България

Скандал в ИТН! Депутати заплашили Трифонов с напускане заради Николай Василев

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Огромен скандал тресе спечелилата изборите партия “Има такъв народ”.

Изявени депутати с име в публичното пространство са заплашили Слави Трифонов с напускане на парламента, ако той внесе кандидатурата на Николай Василев за премиер, научи Епицентър.бг. Това е причината тази вечер Трифонов изненадващо да обяви, че оттегля номинацията на Василев с мотива, че “Само за три дена върху него се изля огромна помия“.  Трифонов обяснява, че “медии и политици са нарочили Николай Василев за проводник на ДПСтвърдение, което няма нищо общо с истината”.  Истината е, че икономическите зависимости на Василев и негативната оценка за него са причината за недоволството в ИТН срещу кандидатурата му.

Скандалът в ИТН се вихри от понеделник, когато Трифонов обяви от кабеларката си проекто-правителство, начело с Василев, и за което не е бил уведомил депутатите си.

Името на Василев буквално е взривило хора като Ива Митева, Мика Зайкова, проф. Чорбанов, които категорично са отказали да го подкрепят в парламента. За тях Василев е пример на задкусилие и търгашество в политиката.

Авторитарните методи на Трифонов са изкарали от равновесие смислени хора, които са избрани вече за депутати, и днес те са отишли при него с готовите си заявления за напускане на парламента. И тъй като в неделя ЦИК трябва окончателно да обяви поименно състава на 46-ото Народно събрание, това принудило Трифонов бързо да вземе решение за оттегляне на Василев.

Проверка по рама

Кой ще е новият номиниран от него премиер, никой не знае. Както и не се знае какви рокади ще прави Трифонов в проекто-кабинета си и защо.

Някои политици се надяваха, че промяната в курса на поведението на Трифонов, е продиктувано от осмисляне на политиката като територия за диалог, но това не е така.

Лидерът на ИТН не е водил разговори с никой от лидерите на т.нар. партии на протеста.

Очаквайте подробности

Коментари

Коментара

Магазин за Акумулатори
loading…
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort