България

СКАНДАЛ в Новините Днес: 53 млн. за АМ „Хемус” изчезнали със знанието на Маджо

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

53 милиона лева за лот 5 на магистрала „Хемус”, изтеглени за година и 3 месеца от подставени лица (предимно неграмотни роми, някои свързани с ДПС) на единствения обвиняем за грабежа Борислав Колев – Пачката, са дръпнати на каса със знанието на биг боса от СИК Младен Михалев – Маджо, преди години шеф на бившия премиер Бойко Борисов.

Първо в Новините Днес: 60 млн. лева от „Хемус” изтеглени през банката на боса на СИК Младен Михалев – Маджо, пачките изнасяни с чували

Запознати с колосалното източване обясниха пред Новините Днес, че и до момента пачките, изтеглени на каса от „Интернешънъл Асет банк”, зад която наднича Маджо, за което Новините Днес пръв съобщи, се водят безследно изчезнали.

Нашите информатори са категорични, че Младен Михалев е знаел за абсолютно всяка транзакция и е бил наясно, че веднъж изтеглени от „мулетата”, парите за магистралата ще потънат по върховете на бившите управляващи от ГЕРБ.

Бившият следовател №1: ГЕРБ е партия на СИК, Маджо, Маргините, Котараците и всички крадци

По-рано днес това бе потвърдено и Софийския градски съд – магистратите разкриха, че събраните досега доказателства по делото за пране на пари от строителството на АМ „Хемус” сочат, че е налице добре организирана и планирана схема, в която са взели участие и хора на високи държавни позиции.

Затова и СГС потвърди домашния арест на единствения обвиняем по делото Борислав Колев – Боби Пачката.

Първо в Новините Днес: „Банката на Маджо“ я създаде БСП по времето на Виденов, тогава Бойко беше шофьор на боса

Борислав Колев беше обвинен през декември 2021-а за пране на 53 млн. лева от строителството на аутобана. Първоначално мъжът беше оставен в ареста, където е поискал да съдейства на разследването, като посочи имена. „Искам да предам съобщение от името на брат ми. Той би желал лична среща с вътрешния министър Бойко Рашко и, ако прецени, Иван Гешев, тъй като брат ми разполага с информация от съществено значение по повод разследването.

Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева. Отговорете си, след като става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Няма да бъда по-точен”, заяви пред медиите Иво Колев, брат на обвиняемия Боби Пачката.

В сянката на Бойко: Маджо превъртя 2,2 милиарда от ЕС! Фирми на боса от СИК са по всички нива в икономиката (ДОКУМЕНТИ)

След конфликта на наблюдаващите прокурори по делото „Хемус“ с разследващите полицаи от ГДБОП и техния началник Калин Стоянов, двама от тримата магистрати си направиха отводи. Те обаче не бяха приети от Софийската апелативна прокуратура.

Оттам обясниха пред, че след като са се запознали „с изложените в самоотвода факти и мотиви, както и с материалите, съдържащи се в преписката“, не са установили да има законово основание за отвод. НПК казва, че по едно дело не може да работи прокурор, който „може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото“.

Крадците от ГЕРБ плащали по 30 000 лева банкова такса за всеки милион, изтеглен на каса и изнесен в чувал

Защо обвинителите са се почувствали предубедени или заинтересовани от изхода на делото за грабежа „Хемус” – остава загадка.

Материалът СКАНДАЛ в Новините Днес: 53 млн. за АМ „Хемус” изчезнали със знанието на Маджо е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort