24.4 C
София
вторник, юни 6, 2023

СКАНДАЛ в Новините Днес: Ченге от Шесто на ДС става зам.-шеф на Столичната митница, Росица Велкова е за уволнение

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Скандално назначение в Агенция „Митници“ ни готви за довиждане министърката на финансите Росица Велкова и ресорният зам.-министър Александър Свраков. Източник на Новините Днес разкри, че от утре, 27 април, в зам.-шефското кресло в Столична митница сяда ченгето от Шесто управление на „Държавна сигурност“ за борба срещу идеологическата диверсия Сергей Наков.
Остава висящ въпросът защо финансовият министър на Владислав Горанов връща на такъв висок пост уволнен за корупция от бившия шеф на Агенция „Митници“ Ваньо Танов агент на ДС? Вероятно за Росица Велкова няма значение и фактът, че през 2017-а ДАНС тихомълком отне допуска до секретна информация на Сергей Наков.

Новините Днес разкри: 1 млрд. лева изтекоха от банките за 7 дни заради схема на финансист №1 Росица Велкова (ПЪРВА ЧАСТ)

Важно уточнение е какъв опит има милиционерът от ДС – бил е шеф на „Митническо разузнаване и разследване“ (МРР), която дирекция отговаря за контрабандата – като се почне от наркотици, през горива и цигари, до алкохол – сектор, който може да направи непочтен директор неприлично богат.
МРР е туморът на Агенцията – ако тя не работи, всички други и да се стараят, все едно нямаме митници, коментира източникът на Новините Днес.

И даде пример как може да се правят милиони на гърба на държавата – пристига сигнал от партньорска служба, че към България идва тир с цигари. Ако „случайно“ тази информация се сведе до служителите само с един ден забавяне, тирът е вече разтоварен я в Унгария, я в Нидерландия… После след бонусът за митническия бос.
МЪСТ в Новините Днес: Финансовият министър Росица Велкова – пионка на Влади Горанов! Тандемът съсипва бизнеси, свързани с Бойко (ВТОРА ЧАСТ)

Според нашия източник възнаграждението за „случайно“ пропуснатия тир се движи от 30 до 50% от стойността на контрабандата. Трафикантите предпочитат да си плащат, защото ако ги хванат, името им влиза в системата за предупреждение и после по всички митници в Европа светва в червено, т.е., за следващите 5 години носиш мишена на гърба, което не опция за сенчестите бизнесмени.

Проверка по рама

В крайна сметка Сергей Наков от утре ще е зам.-директор на Столичната митница, която обхваща Югозападна България и е сред най-големите. По оборот и приходи със сигурност е №1.
Според информацията в момента шефският екип е читав и работи повече от добре. Остава чуденката защо зам.-директорка е понижена в длъжност, за да може да се върне пробито ченге от „Държавна сигурност“…

Материалът СКАНДАЛ в Новините Днес: Ченге от Шесто на ДС става зам.-шеф на Столичната митница, Росица Велкова е за уволнение е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ