20.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

Скандал в Novinite-Dnes.eu: УНСС отсвири професор от САЩ, избра преписвачка (ЧАСТ II + СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) под управата на ректора Димитър Димитров се превръща в люпилня за плагиати, алармираха източници от ВУЗ-а, потресени от случващото се.

Плагиат в Novinite-Dnes.eu: „Проф.” Блага Благоева се вихри в УНСС с история на КПСС (СНИМКИ и ДОКУМЕНТИ) ЧАСТ I

Вече ви разказахме за поредната преписвачка, която наскоро порасна до професор – Блага Иванова Благоева от катедра „Политология”, за която от над десет години се знае, че научната ѝ кариера е белязана от сериозно плагиатство.

За да е пълен резилът преписвачката е канена дори в телевизионните студия, за да коментира „политическата култура” на българина…

Само в Novinite-Dnes.eu: Ректорът на УНСС прикрива плагиат – приятелка на негова интимна тръпка (ДОКУМЕНТ)

Проверка по рама

В мерзкия сюжет „шамари“ получава и преподавателят Иван Динев Иванов – софиянецът е професор във Факултета по обществени и международни отношения към Университета на Синсинати и участвал в конкурс за доценти в УНСС, но… се провалил за сметка на поредна плагиатка.

Какво се очаква обаче от конюнктурен факултет с гръмкото име „Международна икономика и политика”, в който ръководителят на една от катедрите вари кафе в двора в университета с близка до сърцето си,

а срещу настоящата ръководителка на катедра „Политология” Елена Симеонова са водени съдебни дела за плагиатство именно от професора Иван Динев Иванов от Университета в Синсинати, като Иванов печели делата.

Преподавателят, доказал се в американския университет, участвал в конкурс за доцент със Симеонова, но УНСС необяснимо защо предпочел нея, въпреки съдебното решение, и така студентите са лишени от международно признат специалист. По този повод призоваваме г-н Иванов да даде гласност и по-подробни данни за този случай, Novinite-Dnes.eu ще му предостави трибуна.

Прави впечатление, че с идването на власт на ректора Димитър Димитров, за когото сме писали, че също има данни за плагиатство, а подателят на сигнала срещу него е бил пребит преди няколко месеца, преписвачите в УНСС се увеличават, а университетът полага неистови усилия да ги прикрива.

Да не се окаже при ревизия, каквато беше извършена в Румъния, че всеки втори в УНСС получава длъжност и заплата с кражба на чужд труд?

Магазин за Акумулатори

Очаквайте част III на нашето разследване за безобразията на плагиатите в УНСС, в които се намесва и името на образователния министър проф. Галин Цоков

Материалът Скандал в Novinite-Dnes.eu: УНСС отсвири професор от САЩ, избра преписвачка (ЧАСТ II + СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ