България

СКАНДАЛ в Новините Днес: Затварянето на 3 банки събори правителството

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Голямата драма с напускането на коалицията от ИТН на Слави Трифонов е скандалът кой да оглави БНБ, а не парите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, разкри само пред Новините Днес близък до властта източник.

Оказа се, че не преразпределението на парите за пътища, а прикрито от народа искане на Кирил Петков и Асен Василев за преструктуриране на банковата система мотивирало „Има такъв народ” да зареже коалицията и да предизвика цунами във властта, което може да събори правителството.

Кучето е заровено в кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ. В средата на април стана ясно, че единственият кандидат за банкер №1 – финансистът от ИТН, няма да получи поста. При решаващото гласуване „за” кандидатурата му гласуваха единствено ИТН и ДПС, а „Продължаваме промяната” и ГЕРБ се въздържаха.

Причината е, бе управляващите поставили условие пред Каримански – ще поема БНБ, но след това трябва да започне работа по затварянето на 3 банки, което щяло да е част от реформата в системата, уточни източникът на Новините Днес.

Каримански, които има опит в бранша като член на Управителния съвет на „Инвестбанк” и дългогодишен изпълнителен директор на „Демир банк“, отказал да обещае, че ще затрие три трезора с аргумента, че това щяло да срути банковата система.

Затова финансистът от ИТН не получи подкрепата на ПП на Киро&Асен, което е се оформи като най-големия конфликт между двете партии и в крайна сметка доведе до колапс на правителството на Кирил Петков, категоричен е информаторът на Новините Днес.

Материалът СКАНДАЛ в Новините Днес: Затварянето на 3 банки събори правителството е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort