19.8 C
София
петък, май 24, 2024

Скандалът е огромен! Сашка Алексиева от 4-о РПУ на мушката за €50 000 покрай убийството на Иво Пилето (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Скандалът в СДВР се разраства! Както първо Novinite-Dnes.eu съобщи по-рано днес, шефката на сектор „Разследване” в столичното 4-о РПУ Александра Алексиева се проверява от отдел „Вътрешна сигурност” за незаконно вмешателство в работата на своите подчинени.

Безобразието, обаче, намирисва на престъпление, след като поводът за проверката се оказва от корупционно естество – според оперативна информация по делото за убийството на Ивайло Чобанов – Иво Пилето са дадени €50 000, за да се потули случаят. Сега разследващите уточняват каква е ролята на Сашка Алексиева и нейния началник Кристиан Тонев.

Информатор от върха на МВР подчерта, че отдел „Вътрешна сигурност” рови дали срещу тлъстата сума Сашка Алексиева и началникът на Четвърто РПУ Кристиан Тонев са наредили на мястото на инцидента да не се прави оглед, въпреки че такъв е бил задължителен, защото е имало видими петна от кръв.

Новина на Novinite-Dnes.eu: Подпукаха шефката на разследването в 4-о РПУ Александра Алексиева

Припомняме, че Ивайло Чобанов издъхна на 26 януари след скандал на пътя. Разправията между Иво Пилето и 20-годишния Любен Попов, чийто баща е вносител на марковите парцалки „Филип Плейн“, което първо Novinite-Dnes.eu разкри, стана на бул. „Черни връх”, на метри от Четвърто РПУ.

Проверка по рама

Чобанов видял пикап, паркирал неправилно на ул. „Златен връх”. След кратка разправия с шофьора Любен Попов, който чакал майка си, която влязла в близкия банков клон, за да тегли пари, Ивайло Чобанов изведнъж пада на земята, изпада в кома и след почти месец – на 20 февруари, умира.

Удар на Novinite-Dnes.eu: Убиецът на Иво Пилето е Любо Попов, баща му внася „Филип Плейн” (СНИМКИ)

Източникът на Novinite-Dnes.eu обясни, че се работи по подозрение за дадени 50 000 евро подкуп, за да се потули убийството. В полза на това говорят серия абсурдни действия на разследващите от 4-о РПУ, подчинени на Александра Алексиева.

Например:

– полицаите не са задържали извършителя Любен Попов и не са го освидетелствали, като по този начин са му дали възможност да укрие доказателства срещу себе си – да изпере обувките си, по които е имало кръв от жертвата и да минат раните по ръцете му от нанесените удари по Иво Пилето.

– едва когато Пилето умира, в страшна паника Алексиева и шефът на РПУ-то Кристиан Тонев образуват дело, но не за убийство, а за телесна повреда.

Магазин за Акумулатори

– служителите, който са работили по случая, са били викани в кабинета на Кристиан Тонев и са заплашвани, че ако не поддържат версията на шефовете си, ще бъдат наказвани и подложени на тормоз.

Очаквайте нови разкрития за престъпните действия на ченгетата от Четвърто РПУ и ролята на Александра Алексиева

Материалът Скандалът е огромен! Сашка Алексиева от 4-о РПУ на мушката за €50 000 покрай убийството на Иво Пилето (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ