17.8 C
София
понеделник, юни 5, 2023

Сладкиши, плодове, месо: Какво да премахнете от диетата, за да отслабнете?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Опитайте се да анализирате менюто си. Ако килограмите се задържат едни и същи за дълго време, може да нямате режим. Хората, които закусват в движение, вечерят на случаен принцип, а вечер хапват нещо тлъсто и висококалорично, рискуват никога да не отслабнат.
Краткосрочните диети, като тези, които ще ви спестят 10 килограма за седмица на кефир или ябълки, може да работят. Можете да отслабнете бързо, но поради загубата на вода и мускули – мазнините няма да се стопят лесно лесно. Започвайки по стария начин след тежки ограничения, рискувате да получите още повече килограми допълнително в комбинация със здравословни проблеми.

Диета с яйца сваля до 10 кг за 7 дни
Какви храни трябва да се ограничат?

Захар
Една от основните причини за бързото наддаване на тегло е захарта. Този продукт първо трябва да се изхвърли, ако решите да контролирате теглото си и да започнете да се храните правилно.

Проверка по рама

Месо
Диетичните ограничения ще засегнат и храните с животински мазнини – още една причина за наддаване на тегло. Не е необходимо да премахвате напълно месото от менюто, можете да преминете към по-малко мазни и диетични разновидности като птиче месо, заешко, телешко. Въведете в менюто си риба и морски дарове, които са наистина здравословна храна.

Млечни храни

Почти всяка диета препоръчва млечни продукти, но и това не е толкова просто. Млечни продукти с повече масло трябва да се избягват изцяло. Другите могат да се приемат с малко мазнини – мляко не повече от 1,5-2,5%, извара – 5-9% и др.
Коя е най-добрата диета за жени?

Сол

Магазин за Акумулатори

Солта е основната причина за отоци, а те не допринасят за загуба на тегло. Затова трябва да ограничите употребата както на самата сол, така и на домашно приготвени туршии, закуски и колбаси.
Печива

Освен захар, печивата съдържа и мая, което я прави още по-калорична и неблагоприятна за отслабване.

Плодове
Плодовете са уникален източник на витамини и микроелементи. Но не всички са подходящи за диета. Спрете се на плодове с нисък гликемичен индекс, като киви, диня, кайсия, ягоди и напълно се откажете от банани, манго, грозде, райска ябълка. И дори в този случай плодовете трябва да се ядат само сутрин.

Ядки и сушени плодове

Не трябва да злоупотребявате с тези храни. Сушените плодове имат много захар в сравнение с пресните, което значи, че са още по-калорични. Ядките също са шампиони, но по отношение на количеството мазнини, тоест допринасят за наддаване на тегло. Трябва да ядете ядки и сушени плодове малко по малко, в противен случай теглото няма да помръдне.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ