Слави си избра Кирил Петков за премиер – икономистът от Харвард.

Изненадващ ход от Слави Трифонов – шоуменът бързо се ориентира в обстановката след падането на ГЕРБ от власт! За да е адекватен на променената ситуация, лидерът на „Има такъв народ” е сменил своя фаворит за премиер.

Досегашният претендент за поста министър-председател в евентуален кабинет на Слави бе запазен за 50-годишния финансист Любомир Каримански.

След самоотвержената работа на служебния министър на икономиката Кирил Петков за осветляване безобразията на хунтата ГЕРБ, обаче, Трифонов е решил, че 41-годишният експерт-икономист е по-подходящ да оглави негов кабинет, пише „Галерия”.

Слави смятал да привлече още поне двама от сега действащите министри в бъдещото правителство, за съставянето на което от ИТН вече дадоха категорична заявка.

Бойко Рашков:МВР работило за партия ГЕРБ, спецслужба наблъскана с плакати на Баце

 

Въпросът сега е кои ще са новите двама, извън кандидат-премиера Кирил Петков?

Проверка по рама

В името на „Кирил Петков – премиер” вече са проведени две срещи между харвардския възпитаник и Свали Трифонов, но работата още не била опечена, защото настоящият министър на икономиката в служебния кабинет на Румен Радев залитал надясно в политиката, макар че е харесван от протестърските партии и дори от БСП.

Кирил Петков е смятан за отличен експерт с визия, че България може да изплува от блатото, в което ни накисна ГЕРБ, само за пет години.

Две са условията това да се случи – справяне с корупцията, наложена като еталон за работа от сикаджията Бойко Борисов, и борба за повече експортни пазари за произведените в България блага и услуги.

Бакалов: Жертви сме на параноите и манталитета на Борисов – брутален, нахален нагъл

Related Posts