България

След 8-часови дебати: Рехав митинг в подкрепа на кабинета и редица демонстрации с искане за оставка (ОБЗОР)

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В деня на дебатите по внесения вот на недоверие към правителството на Кирил Петков общо осем заявки за протест срещу управляващите събра разнолики групи от хора пред Народното събрание през целия ден. Всички те представляваха различни организации, но са обединени от едно – искането за оставка на правителството. През целия ден сградата на Народното събрание и целия район около него има изключително засилено полицейско присъствие, разположени са сили на жандармерията и метални ограждения. Има и водно оръдие.

Първи още в 7 сутринта бяха представители на ВМРО, предвождани от съпредседателя на партията Ангел Джамбазки. Около 20 души блокираха дома на премиера Кирил Петков, а демонстрацията бе под надслов „Не предавай Македония“.

Малко преди обед между Народното събрание и катедралата „Свети Александър Невски“ пък мирен протест събра около 30 души на Националното движение „Хан Кубрат“, които настояха за оставката на кабинета. Причината, по думите на един от представителите, е високата цена на горивата и храните. Направи впечатление телосложението на демонстрантите, както и наличието на множество татуировки с неприлични символи по тях.

В обедните часове два протеста почти се сляха в едно – единият бе организиран от Сдружение „Толерантност“, а другият – отново от симпатизанти на ВМРО пред Народното събрание. Именно първият всъщност събра на едно място десетки кметове на ДПС от цялата страна, които поискаха оставката на правителството заради нарушения диалог на властта с кметовете, а при тях слязоха и депутатите от Движението.

Именно заради настаналата куриозна ситуация с провеждане на няколко демонстрации едновременно принуди представителите на патриотичната формация да си тръгнат с цел да се разграничат от симпатизантите на ДПС.

В 17 часа пък започна и протеста на поддръжници на партия „Възраждане“, на който имаше хиляди хора. Присъстващите също поискаха оставката на кабинета и се обявиха за предсрочни избори.

Рехава подкрепа на кабинета „Петков“ дори със специално организираните служители на Еконт.

Във вечерните часове на деня на дебатите за вота на стотина поддръжници на политиката на правителството изразиха за позициите си за оставането на кабинета „Петков“.

Коментари

Коментара

loading…

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не пропускай

Един коментар

  1. Pingback: После 8-часовых дебатов: митинг в поддержку кабинета министров и серия демонстраций с требованием его отставки (ОБЗОР) - Новини - Новинар Онл
Back to top button
zonguldak escort