България

След Бойко и Корнелия: Топ социалисти искат да изритат Нинова, решенията ѝ вече нямат никакво значение

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

След като видни гербери се готвят да изчегъртат Бойко Борисов от лидерския пост в партията, същата съдба споходи и неговата задкулисна приятелка Корнелия Нинова, видя Новините Днес.

Топ социалисти с добро име в обществото, сред които Антон Кутев и Корнелия Нинова, поискаха Корнелия да си хвърли оставката заради унизителния разгром за БСП на изборите вчера, който постави Столетницата на отчайващото пето място.

Затова и говорителят на служебния кабинет Антон Кутев призова БСП да поиска оставката на лидерката Корнелия Нинова, защото, по думите му, не се очаква тя сама да го направи.

НАЧАЛОТО на КРАЯ в Новините Днес: Висши гербаджии свалят Бойко Борисов след тоталния разгром на вота (ВИЖТЕ)

Проверка по рама

Повод за коментара му в профила му във фейсбук е катастрофалният резултат на социалистическата партия, която вече се бори да остане поне на четвърто място.

„Оставката е личен акт и Корнелия Нинова вероятно няма да си подаде оставката. За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена“, пише Кутев.

Социалистът, който е и член на Националния съвет на БСП, констатира още, че „решенията на Нинова вече нямат никакво значение.

„Сега важно е дали 130-годишна партия може да реши проблем със собственото си управление. Днес става въпрос за физическото оцеляване на партията и незабавната смяна на председателката е първо условие да продължим напред“, призовава за смяната на Нинова бившият соцдепутат.

Срещу тайната партньорка на ГЕРБ и ДПС скочи и евродепутатът Елена Йончева.

„Левите хора имаме дълг – не трябва да допускаме БСП да изпадне от активната политика. Левицата трябва да е в първите редици на промяната в България.

Магазин за Акумулатори

С Корнелия Нинова начело на БСП вече е напълно ясно, че това не може да се случи“, заяви Елена Йончева по повод поисканата оставка на лидера на левицата след изборите.

Кирил&Асен размазаха Бойко, разликата вече е 3% и ще расте (ДПС отвя БСП, Корнелия – ОСТАВКА!)

Късно снощи председателят на БСП с цялата си наглост заяви, че въпросът за оставката ѝ не е поставян след изборите на 14 ноември.

„Днес аз го поставям. Поражението е тежко и избирателите ни го казаха три пъти. Единственото правилно решение е оставка на лидера – и не, не е необходимо някой изрично да я иска.

Моралният компас на всеки отговорен политик налага оставката да бъде дадена – по собствена инициатива“, допълни Йончева.

Само в Новините Днес: Кой кой е в схемите на Корнелия Нинова? Ето я триадата на БСП (ИМЕНА + СНИМКИ)

Резултатите на БСП показват за трети път в последната година, че доверието в партията и ръководството все повече спада.

След като на 11 юли 2021 г. формацията получи близо 370 000 гласа, очакванията бяха, че няма как да стане по-зле.

Сега обаче се очертава подкрепа от по-малко от 200 000 души, което поставя Корнелия Нинова в крайно неудобна ситуация.

Материалът След Бойко и Корнелия: Топ социалисти искат да изритат Нинова, решенията ѝ вече нямат никакво значение е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button