22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

След разкрития на Novinite-Dnes.eu: Кабинетът изрита шефовете на НКИЗ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Национална компания индустриални зони” е поредната държавна структура, която ще е с ново ръководство след разкрития на Novinite-Dnes.eu.

В началото на април след наши публикации Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) започна проверка за злоупотреби в „Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ), извършени по времето на Антоанета Петрова Иванова-Барес като изпълнителен директор.

След новина на Novinite-Dnes.eu: АДФИ удари „Индустриални зони”

Както първи писахме, одиозната шефка си е купувала секси бельо, златно кюлче, маркови слънчеви очила, моторджийско яко, спортни дрехи, алкохол, стоки за бита и е плащала сметки по ресторанти с пари на управляваното от нея държавно дружество.

Така се стигна до решение на премиера Димитър Главчев да постави ново ръководство, като в състава на Съвета на директорите вече влизат Младенка Мангезова, Яна Младенова и Огняна Йоргова.

Проверка по рама

На свое заседание новият състав е избрал за изпълнителен директор на компанията Младенка Мангезова, съобщи правителствената информационна служба.

След новина на Novinite-Dnes.eu: ДАНС нахлу в „Индустриални зони”

В официалното съобщение се посочва, че „целта на промените е да бъде ускорена дейността по изграждане и развитие на националните индустриални зони, управлявани от НКИЗ, с оглед създаване на условия за привличане на стратегически инвеститори в страната, с високотехнологичен профил, съобразени със спецификата и възможностите на локациите“.

Младенка Мангезова е строителен инженер, магистър от Университета по архитектура, строителство и геодезия, сочи разпространената от правителството официална нейна визитка. В периода октомври 2021 г. – ноември 2022 г. и от октомври 2023 г. до избирането й, е работила в „Националната компания индустриални зони“, където е изпълнявала дейности инвеститорски контрол и участие в решаването на инфраструктурното развитие на индустриалните паркове, собственост на компанията.

Мангезова е участвала в управлението на европейски проекти и програми свързани с публична подкрепа за развитието на индустриалните райони и паркове. Била е главен експерт в Министерството на околната среда и водите и в Министерството на иновациите и растежа. Тя има дългогодишен опит в сферата на прилагането на държавни политики по опазване на околната среда и управление на водите на национално ниво, се казва още в официалната и биография.

Въпроси за присъди в Novinite-Dnes.eu: Колко милиона потънаха в Национална компания „Индустриални зони“?

Магазин за Акумулатори

За Яна Младенова се изтъква, че е магистър по Международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство. Сертифициран вътрешен одитор в публичния сектор от Министерство на финансите.

От април 2022г. е директор на дирекция Бизнес развитие и проекти на „Национална компания индустриални зони“, като работата й е свързана с привличане на инвеститори и поддържане на партньорски отношения чрез провеждане на проактивен инвестиционен маркетинг. Участвала е в национални и международни проекти и програми за позициониране на НКИЗ. Работила е още като одитор в сметната палата и е заемала експертни длъжности в Патентно ведомство и в Комисия за защита на конкуренцията.

Novinite-Dnes.eu до прокурор №1: Голямата шефка Антоанета Барес си купува кюлчета и бельо с фирмени пари (АДФИ доклад + СНИМКИ)

Огняна Йоргова е магистър счетоводител от УНСС. Има богат опит като главен счетоводител и финансов директор в български и международни компании. От октомври 2023 г. до момента заема длъжността главен счетоводител на Икономическа зона Доброславци – публично дружество към Министерството на икономиката и индустрията, дъщерно дружество на НКИЗ, се казва в съобщението.

От декември 2020 г. до септември 2022 г. е била главен счетоводител на НКИЗ. През годините е заемала длъжността главен счетоводител в публични дружества към Министерството на земеделието и храните и Министерството на транспорта и съобщенията. Работила е и в Агенция за социално подпомагане в периода 1999- 2004 година.

Материалът След разкрития на Novinite-Dnes.eu: Кабинетът изрита шефовете на НКИЗ е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ