БългарияКриминалниПоследни

След разкрития на Novinite-Dnes.eu : Младен Маринов отива на разпит в МВР

След серия разкрития на Promiana.eu за мутренските изпълнения на Младен Маринов, бившият МВР шеф при ГЕРБ отива на разпит в МВР!

Уличеният във връзки със силови босове бивш шофьор на Мето Илиенски предстои да бъде подложен на кръстосан разпит, потвърди и „Сега”.

Младен Маринов разпит

 

В края на миналата седмица МВР разпространи видео запис, направен със специални разузнавателни средства, как бившият министър на вътрешните работи е бил на среща с хора на Маргините и Митьо Очите заедно със Станислав Недков-Стъки и собствениците на „Делта гард“.

 

Проверка по рама

Беше обявено и че Главна дирекция „Национална полиция“ проверява как автомобил на фирмата „Изамет“ от разследването „Осемте джуджета“ е станала собственост на дъщерята на Маринов. Разпитът му би трябвало да изясни това. Насрочването на разпита му предстои, като ще бъде викана и дъщеря му.

 

Димитър Спасов и Марин Русев, които доскоро притежаваха заедно охранителната фирма „Делта гард“ (от 29 октомври дружеството е еднолична собственост на Русев) са призовани в ГДБОП за днес.

Освен за скандала „Осемте джуджета“ се очаква те да бъдат питани и за изнесеното от правосъдния министър Иван Демерджиев. Той разказа как е бил заплашван от Спасов с главния прокурор Иван Гешев, подал е сигнал в прокуратурата, но и досега не е изяснено дали с името на главния прокурор е злоупотребено.

 

Миналата седмица на разпит в ГДБОП заради „Осемте джуджета“ беше и бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров.

Магазин за Акумулатори

Припомняме, че Младен Маринов и Митко Каратиста, бяха спипани в джип, близо до Несебър.

 

Антикорупционният фонд (АКФ) изпраща за проверка от министъра на вътрешните работи получена нова информация за връзки между бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов и собствениците на мутренската охранителна фирма „Делта Гард“ ЕООД, останала без лиценз – Димитър Спасов – Каратиста и Марин Милчев Русев, предаде репортер на Narod.bg.

 

Бившият вече МВР шеф е спипан в компанията на Митко Каратиста и негови мутри в джип край Несебър през ноември 2005 г.

Последният от проверените автомобили, Фолксваген Туарег, собственост на дружеството „Делта – С“ ООД гр. София, е бил управляван от Димитър Спасов Спасов от гр. София.
Двама от пътниците в автомобила са се легитимирали със служебни полицейски карти като служители на Дирекция „Сигурност, превенция и опазване на обществения ред“ (СПООР) в град София.
Това са били Младен Найденов Маринов от гр. София и Марин Милчев Русев от гр. София.

В автомобила са били още лицата Евгени Цветанов Димитров от гр. София и Николай Иванов Минчев от гр. София. Според сигналоподателя, част от пътуващите и в трите спрени за проверка автомобили са били криминално проявени лица. Това обстоятелство е допълнително основание за детайлна проверка на сигнала.

Полученият от АКФ сигнал потвърждава твърденията на свидетели от разследването „Осемте джуджета“ за връзка на бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов със собствениците на охранително дружество „Делта Гард“.

Антикорупционният фонд (АКФ) изпраща за проверка от министъра на вътрешните работи получена нова информация за връзки между бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов и собствениците на мутренската охранителна фирма „Делта Гард“ ЕООД, останала без лиценз – Димитър Спасов – Каратиста и Марин Милчев Русев на описания в докладната автомобил Фолксваген Туарег, Димитър Спасов Спасов, известен още като Митко Каратиста, е собственикът на охранителна фирма „Делта Гард“ ЕООД до 29.10.2021 г. и герой във филма на АКФ.

 

Единият от двамата легитимирали се като полицейски служители на СПООР гр. София е Марин Милчев Русев, впоследствие едноличен собственик на „Делта – С“ ЕООД и на „Делта Гард“ ЕООД. Другият полицейски служител на СПООР гр. София, е Младен Найденов Маринов, който на 20.09.2018 г. е избран за министър на вътрешните работи и е изпълнявал тази длъжност до 24.07.2020 г.

 

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button