20.2 C
София
вторник, юли 16, 2024

След срещата с ГЕРБ: Тошко Йорданов с новина за кабинета

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ще ви помоля да не се вадят изводи от тази среща, не сме говорили за министри, между идеи и реализации има определен път за извървяване. Това каза Тошко Йорданов от ИТН след срещата с ГЕРБ-СДС в парламента.

„Ние смятаме, че трябва да има експертен кабинет. Разговорът беше простичък – те изложиха конкретни идеи и ние ги изслушахме. Това беше първи разговор, не говорим за правителство в момента“, каза още Йорданов.

„Това е първа среща, нищо конкретно не се случи на нея. Казахме някои наши приоритети, но ако имаме конкретика по-нататък – ще ви ги споделим“, подчерта той.

„Ситуацията е сложна и тежка, защото страната без правителство е блокирана, а с лошо правителство понякога е по-зле“, допълни Йорданов.

Има твърде много работа до реализацията на експертен кабинет, уточни той. Не са били обсъждани имена за премиер.

Проверка по рама

Разговаряхме по конкретните политики от нашата управленска програма. Съответно чухме какво мислят колегите от ИТН за политиките, свързани с енергетика, съдебната реформа. Оставихме вратата отворена за това да продължим разговорите си по политики. Това заяви пък Деница Сачева, която води преговорната група на ГЕРБ, след срещата с ИТН.

„Разговори, които касаят състав на правителство, конкретни имена, не са поставяни на дневен ред. ГЕРБ-СДС застава зад позицията, че страната има нужда от правителство.

Предложили сме формула, която се нарича „правителство на споделената отговорност“. Постъпваме отговорно, както към всички над половин милион граждани, които са гласували за нас, така и към всички, които искат стабилна основа и работещо правителство.

Утре сутринта парламентарната ни група ще се събере, за да излъчи номинация за председател на НС“, заяви още тя.

Сачева заяви, че все още няма новина, че ГЕРБ, ДПС и ИТН ще правят правителство заедно. „Колегите не са изразили ясна и категорична позиция за правителство“, уточни тя.

Тя бе попитана и дали „Величие“ ще се явят на насрочената среща днес. „Получихме писмо от г-н Марков, който пожела да се срещне с г-н Борисов, но такава среща няма да се състои“, разкри Сачева.

Магазин за Акумулатори

Материалът След срещата с ГЕРБ: Тошко Йорданов с новина за кабинета е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ