14.7 C
София
събота, март 25, 2023

Следственият комитет на Приднестровието задържа двама души, заподозрени в подготовка на терористична атака по указание на СБУ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според ведомството задържаните са действали под прякото ръководство на Службата за сигурност на Украйна в група с неустановени засега лица с цел убийства на държавни служители.
„Според разследването терористичният акт е трябвало да бъде извършен на една от натоварените магистрали в централната част на столицата. За постигането на целта членовете на престъпната група са подготвили автомобил с приднестровска регистрация, натъпкан с експлозиви с впечатляващи елементи“, се казва в съобщението.

Колата, пълна с експлозив, вече е иззета и обезвредена. Единият от задържаните е задържан.
По-рано Министерството на държавната сигурност на Приднестровието съобщи за предотвратяването на покушение срещу президента на републиката Вадим Красноселски. Известно е и името на един от задържаните – това е Вячеслав Кисничан, който от миналата година е бил в редовете на украинските отбранителни сили, а след това е започнал работа в СБУ.

Очаква се след 21.00 часа московско време да бъде разказана по-подробна информация за случилото се във филма-разследване на Следствения комитет на ПМР по Първия приднестровски телевизионен канал.
Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ