32.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

СЛУЧИ СЕ! Кметът Ешреф Реджеп, лежал в турски затвор, изритан от поста (ДОКУМЕНТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Най-сетне кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб, лежал за убийство в турски затвор, бе изритан от поста! Досегашният зам.-кмет Феим Насъф ще е временно изпълняващ длъжността кмет на Община Никола Козлево до провеждането на местните избори през октомври.

Това решиха общинските съветници на свое заседание с осем гласа „за“ и три „въздържал се“. Насъф е бил единственото предложение за поста.

ДОКОГА? Кметът-убиец от ГЕРБ Ешреф Реджеб дал на сина си договори за доставка на храни и пари за гаврата „Ботеф”

До избора му се стигна след като на 27 юли т.г. Общинската избирателна комисия(ОИК) в Никола Козлево прекрати предсрочно пълномощията на избрания на последните местни избори кмета Ешреф Реджеб заради установен конфликт на интереси и влязло в сила решение на Върховния административен съд.

Проверка по рама

Зам.-шефът на ОИК до Новините Днес: Кметът-затворник Ешреф Реджеп отсвири съда, не сдава поста заради поръчка за 2,1 млн. (ДОКУМЕНТИ)

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато след прекратяване на пълномощията на кмет до края на мандата остава по-малко от една година, частични избори не се произвеждат. В тези случаи общинският съвет избира за кмет на общината един от заместник-кметовете или общински съветник.

Досегашният кмет Ешреф Реджеб беше отстранен от поста едва на второ заседание на ОИК по казуса. На първото си заседание на 15 юли комисията отказа да се съобрази с решението на съда и отхвърли предложението за предсрочно прекратяване на пълномощията на Ешреф Реджеб.

Съден за убийство кмет от ГЕРБ си даде депутатска заплата! Вижте наглостта на Ешреф Реджеп

Реджеб беше обвинен в конфликт на интереси от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество още през 2021 г. Тогава КПКОМПИ наложи на Реджеб глоби в общ размер на 10 000 лева и постанови отнемане на сумата от 88 862.91 лева заради конфликт на интереси.

Комисията установи, че кметът на Никола Козлево е разходвал бюджетни средства в конфликта на интереси, като е сключвал договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на детски градини и за социални дейности, а стоките са закупувани от фирми на сина и свата на Реджеб. Отделно от това са отпускани общински средства в полза на местен футболен клуб, в чийто Управителен съвет фигурира… синът на кмета.

Магазин за Акумулатори

Реджеб обжалва решението на Антикорупционната комисия на всички съдебни инстанции. И Административният съд в Шумен, и ВАС обаче потвърдиха решението на КПКОНПИ, макар че съдебните дела се точеха две години и продължиха почти до края на мандата на козлевския кмет.

Материалът СЛУЧИ СЕ! Кметът Ешреф Реджеп, лежал в турски затвор, изритан от поста (ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ