21.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Служители напуснаха сградата на руското училище във Варшава, блокирана от полски съдия-изпълнители

ПРОЧЕТИ СЪЩО

По думите му преподавателите и служителите с лични вещи са се преместили в друг обект на руската дипломатическа мисия във Варшава. Посолството ще осигури продължаване на учебния процес.
Колективът на училището напусна сградата под марша „Сбогом на славянката“ и песента „Катюша“. Полските съдебни изпълнители останаха в сградата, за да извършат опис на имота. В помещението е имало общо 29 души, включително служители на институцията, членове на техните семейства, включително деца.

Припомняме, че в събота съдебни изпълнители, придружени от полиция, махнаха ключалката и влязоха в двора на училището. Всички руснаци получиха срок до 19.00 часа да опаковат вещите си и да напуснат сградата.
Руското външно министерство каза в изявление, че на 29 април полските власти нахлуха в училището към руското посолство във Варшава с цел да го завземат. Тези действия се разглеждат като грубо нарушение на Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г. и посегателство върху руската дипломатическа собственост в Полша. От външното министерство обещаха, че тази стъпка на Варшава няма да остане без остра реакция и последствия за полските власти.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ