България

Смъртта на млад баща и двете му дечица почерни цяло село

Игра на Богове -Възходът на падението
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

32-годишният Нури Хюсеин, който заедно с двете си деца загина при тежката катастрофа снощи в Айтос, 8 години е бил на гурбет в Холандия, за да осигури по-добро бъдеще на семейството си. Това разказаха близки на семейството.

 

Родом е от руенското село Речица, а жена му Фатме – от Чукарка. Те се запознали преди повече от 10 години. Сключили брак, през 2012 г. им се родило първото дете – момченцето Джелал, а през 2016 г. – малката Айфер. Първоначално семейството е живеело при родителите на Нури. Мъжът работел в Холандия, за да събере пари. Двамата с Фатме мечтаели да живеят в голяма къща в Айтос, където да отгледат децата си. Нури е бил решен да остане в Холандия колкото е необходимо. През това време често се прибирал в България при семейството си, Фатме също ходила при него в Холандия.
Преди около две години се прибрал окончателно. Този път обаче не в село Речица, а в Айтос, където свили семейното гнездо. Започнали да работят в бизнеса на бащата на Фатме – Сюлейман. Преди години създал фирма за преработка на животински отпадъци – „Кейсинг къмпани“ ООД. Малко по-късно прехвърлил управлението на цеха на дъщеря си и зет си, които се справяли доста успешно.

Новата къща на младото семейство се намира зад сградата на Горското стопанство в Айтос – на метри от мястото на трагедията, при която бащата и двете деца намериха смъртта си. Снощи четиримата били на гости при родителите на Фатме в село Чукарка и пътували за село Речица, за да може другите баба и дядо да видят децата и да им дадат подаръците по случай първия учебен ден.

Днес село Речица е в траур. Всички са в шок от трагичната кончина на трите жертви, каза кметът на селото Фатме Хасан.
„Нури беше много добро момче, кротък, грижовен баща и съпруг. Освен това много работлив, помагаше не само на семейството и близките си, но дори и на непознати. Човек с голямо сърце и душа. И дечицата бяха много възпитани и добри. Нямаме думи, с които да опишем мъката си. Цялото село скърби“, сподели още Хасан.

Тирът, който ги уби, е бил с повредена спирачна уредба, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР- Бургас Цветелина Рандева. Шофьорът му в момента е в реанимация, както и 17-годишен пешеходец, който е бил на пътното платно по време на инцидента. Все още не са взети проби за алкохол и наркотици на тираджията заради тежкото му състояние. При спускане по пътя от Провадия към Айтос, 35-годишният тираджия Валентин Вълчев поради движение с несъобразена скорост и технически причини не е могъл да спре своевременно и забърсал странично “Волво XC 60”. Вследствие удара леката кола и тирът се блъснали в мантинелата и в близко разположени дървета в крайпътна градина.

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Диета без глад

Back to top button