17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

Сметка в Новините Днес: 2 млн. лв. струва „балотажът” на Рена Стефанова, ще добутат ли пионката на Дедо Еконтий до кмет на Русе?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бизнес кръжецът на Дедо Еконтий не се е отказал от намерението да седне на общинската софра в Русе, ако успее да добута до балотаж вярната юристка на олигарха от ПП-ДБ Рена Стефанова на вота в неделя. Източник на Новините Днес от местната власт в крайдунавския град коментира, че към момента платени и достоверни социолози признават, че бившата депутатка, която се кандидата за кмет, макар че има присъда за нанесена средна телесна повреда на пенсионерка, била тя и условна, има нулев шанс да стане градоначалник за кефа на своя патрон Дедо Еконтий.

Както вече писахме моментната снимка на „Алфа рисърч” показва, че актуалният кмет Пенчо Милков получава 29,8%, втори е Иван Иванов от ГЕРБ с 16,5%, а на трето място – Искрен Веселинов от МК „България за регионите“ с 14,4%. Чак на незавидното четвърто място е злополучната Рена Стефанова – ПП-ДБ с 13,2%.

ФИНАЛ: Ники Еконта с нулев шанс да пробута Рена Стефанова за кмет на Русе (СОЦИОЛОГИЯ)

Предвид факта, че около 60 хиляди души ще гласуват на местния вот в Русе, излиза, че за да мине номерът на купувачите на гласове, трябва на Рена да се осигурят минимум 12 000 допълнителни бюлетини.

Проверка по рама

Както първи съобщихме, за идеята вече са впрегнати местни лихвари. Колко ще струва криминалното упражнение?

При цена на глас 100 лева излиза, че 1,2 млн. ще са нужни да се напазаруват така необходимите  ходещи бюлетини, щото Рена Стефанова да влезе в балотажа в опит да яхне местната власт в услуга на своя патрон Дедо Еконтий.

НАГЛОСТ: Осъдената Рена Стефанова иска да върти 250 млн. лв., ами ако влезе в затвора?

При положение, че в областните градове като Русе на тези най-важни избори гласът вече се продава за 150, 200 и дори 300 лева, сметката набъбва още повече: при 150 лева – 1,8 млн., при 200 лв. –  2,4 млн., а при 300 лева на калпак – колосалните 3 600 000 лева за пазаруване на избиратели.

Истината сигурно е накъде по средата, т.е., поне 2 млн. лева, иначе няма балотаж.

Вероятно именно по тази причина транспортният бос е отпуснал бюджет от 5 милиона с надеждата с Рена Стефанова начело на Русе финансовата щета набързо да бъде възстановена с подобаваща печалба, коментира информаторът на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Материалът Сметка в Новините Днес: 2 млн. лв. струва „балотажът” на Рена Стефанова, ще добутат ли пионката на Дедо Еконтий до кмет на Русе? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ