20.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

„Спаси София” вие на умряло: Спонсорът Стоян Братоев изхвърча с 200 от „Метрополитен“ ЕАД

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Спаси София” в лицето на кмета Васил Терзиев и нежният партиен лидер Борис Бонев вият на умряло, защото техният спонсор – директорът на метрото Стоян Братоев, ще изхвърчи с 200 от благия пост, който сякаш му се полага по наследство.

Както Novinite-Dnes.eu вече съобщи, ръководствата на шест общински дружества ще бъдат сменени до организирането на конкурс. Доклад за това бе приет в икономическата комисия на Столичния общински съвет с гласовете на ГЕРБ, БСП и „Има такъв народ“.

Той предвижда и смяна на несменяемия Стоян Братоев, директор на „Метрополитен“. Кметът Васил Терзиев, който по време на кампанията е отправял похвали към Братоев, коментира на извънреден брифинг тази стъпка веднага след гласуването в комисията. Той не скри, че е ядосан.

„Изхвърлянето на Стоян Братоев като директор на „Метрополитен“ е атентат срещу софиянци. Аз съм гневен, потресен и ядосан.“ По-рано на заседанието на комисията Ваня Григорова (БСП) също защити Братоев.

Кметът с ДС закваска Васко Ухото има защо да е бесен – лидерът на „Спаси София” Борис Бонев е получавал баснословни суми именно от шефа на „Метрополитен” ЕАД Стоян Братоев. Според информацията Бонев прибирал парите от метрото с договори, които са сключвани на принципа: „Дай и няма да питам…”

Проверка по рама

Като общински съветник Борис Бонев имал възможност да притисне Стоян Братоев с нелицеприятни въпроси на заседанията на СОС. За да не се случи това, шефът на метрото се „откупвал” с благи договори за „Спаси София”, която съвсем удачно бе наречена „Смучи София“.

Материалът „Спаси София” вие на умряло: Спонсорът Стоян Братоев изхвърча с 200 от „Метрополитен“ ЕАД е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ