22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

СПЕШНО в Новините Днес: Атанас Стоянов замита престъпления в Сандански, слага човек на Янето да свърши мизериите (ДОКУМЕНТИ + свидетелства)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кметът на Сандански Атанас Стоянов с помощта на услужливи общинари се опитва да назначи човек на своя ортак в схемите Яне Янев за шеф на дружеството за чистота „Югозападни еко инсталации“ ЕООД на извънредно заседание на ОбС, което започна тази сутрин в 9 ч., алармира източникът на Новините Днес. Целта е да се заметат следи за гигантски злоупотреби.

Както вече разкрихме, местните осветлиха една от далаверите на кмета с копаене на виртуална валута в сграда от фонда на въпросното общинско дружество, което дори плаща сметките за ток и интернетът на „копачките“. Сега се търси вариант „наш човек“ да яхне фирмата, за да успее да прикрие престъпленията, категоричен е общинският източник на Новините Днес.

Новините Днес алармира МВР: Копае ли кметът на Сандански Атанас Стоянов – Мравката bitcoin за сметка на общинска фирма? (ДОКУМЕНТ)

Любопитен факт е, че цели три години кметът на Община Сандански и подвластната му администрация бездействат и не правят конкурс за управител на „Югозападни еко инсталации“ ЕООД. В решение на старейшините от април 2020-а се казва, че трябва да се създаде съответното дружество и кметът Атанас Стоянов е определен за упълномощен представител.

Проверка по рама

Оттогава никакво развитие по темата и липса на конкурс, а сега изведнъж Мравката и подчинените му общинари са се разбързали само два месеца преди местните избори да поставят свой човек начело на предприятието за чистота. Защо ли?

Тук е мястото да припомним, че съпартиецът на Янето в покойната партия РЗС – Костадин Станоев бе назначен за временен управител на „Югозападни Еко Инсталации“ преди 3 години, но до момента кметът от ВМРО не направи стъпки за насрочването на конкурс, както е по закон.

Причината е, че компостиращата фабрика се ползвала от проваления политик Яне Янев като… офис, където джобният партиен лидер насрочвал срещите си.

Предвид наближаващите избори за местна власт пробитият Атанас Стоянов и неговите ортаци в общината са се разбързали да поставят Станоев за пълномощен директор на „Югозападни еко инсталации“ ЕООД и поне част от схемите в Сандански да останат потулени от обществото, завърши информаторът на Новините Днес.

Ето какво пише по темата местният политик Стоян Стоев:

В разгара на лятото, по предложение на кмета Атанас Стоянов, се свиква извънредно заседание на Общинския съвет за стартиране на процедура за избор на управител на “Югозападни еко инсталации” ЕООД (т.нар. Компостираща инсталация). Също толкова спешно е иницииран конкурс за нов управител и на общинското дружество “Стройкомтранс” ЕООД, въпреки че мандатът на настоящия му шеф изтича чак в края на м. октомври.

Магазин за Акумулатори

Забележете – едното предприятие работеше три години с временно назначен директор, без да се провежда конкурс, докато за “Стройкомтранс” мандатът на управителя изтича в края на октомври. Тоест, няма никаква обективна причина и за двата конкурса, особено в средата на лятото”, подчерта Стоян Стоев. Той задава и риторичните въпроси – защо е това бързане и дали не е свързано с предстоящите местни избори.

”Явно сегашният ни кмет иска да бетонира свои хора в управлението на общинските дружества. По този начин той ще запази влиянието си върху тях, независимо какво ще се случи на идващите избори”, обяснява Стоев. По думите му най-притеснителна е липсата на желание за устойчивото им развитие. “Виждаме, че кметът не се интересува от резултатите на дружествата, а само кой и кога ще бъде назначен за техен ръководител. Подобен подход остава впечатлението, че за него общината е като баница, от която дава парчета на своите приближени”, възмущава се Стоев.

Материалът СПЕШНО в Новините Днес: Атанас Стоянов замита престъпления в Сандански, слага човек на Янето да свърши мизериите (ДОКУМЕНТИ + свидетелства) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ