16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Справедливост? Съдът пожали търговци на гласове от ДПС

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Окръжният съд в Монтана потвърди присъди от по 1 година „лишаване от свобода“ условно и по 10 хил. лева глоба на мъж и жена, купували гласове на изборите през 2021 г. в село Медковец.
Двамата са собственици на магазин в селото.

Според документите по делото, за времето от 2 април до 4 април 2021 г. А. Ц. В.  в съучастие с К. Г. И.  предложила и дала на четирима жители на село Медковец хранителни и санитарни продукти на стойност 50 лева за всеки от тях, за да гласуват с бюлетина №9 за определена политическа партия – ДПС, на изборите за Народно събрание.
Другият подсъдим – К. Г. И.,  пък предложил и дал 50 лева на друг човек от село Медковец, за да гласува за същата политическа партия.

Със свое решение от 20 септември 2022 г. Районен съд – Лом е признал двамата подсъдими за виновни и ги е наказал с по 1 година „лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок, и по 10 000 лева глоба в полза на държавата.
Подсъдимите са обжалвали присъдите и са поискали от Окръжния съд в Монтана да ги признае за невиновни и да произнесе оправдателни присъди.

Проверка по рама

След като се е запознал с всички документи по делото съдът е намерил жалбата за неоснователна, престъплението за доказано, а присъдата на Районния съд за несъмнено обоснована.
„Наложеното на двамата подсъдими А. Ц. В. /43 г./ и К. Г. И./47 г./ наказание  е справедливо, а извършеното от тях деяние  е с висока степен на обществена опасност, защото засяга политическите права на българските граждани и бележи ръст при всеки следващи избори!“, обяви съдът и потвърждава присъдата на Районния съд в Лом.

Решението на Окръжен съд – Монтана не подлежи на касационно обжалване.

Материалът Справедливост? Съдът пожали търговци на гласове от ДПС е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ