1.1 C
София
вторник, януари 31, 2023

Справедливост в Новините Днес: Депутат от ПП отива на съд за лъжи и клевети

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бившият директор на Държавно горско стопанство – Ракитово инж. Димитър Пейчинов е завел чрез своя процесуален представител адв. Марин Поповски дело в Софийския районен съд срещу депутата от ПП „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев, когото мнозина смятат за „зелен терорист“, научи ексклузивно Новините Днес.
На 07.10.2022 г. в интервю за предаването „Тази сутрин“ по bTV видимо объркания депутат изнася твърдения, че инж. Димитър Пейчинов – лесовъд с почти 30 години стаж в системата на горите, в качеството си на Директор на „Държавно горско стопанство-Ракитово“ към Южноцентрално държавно предприятие ДП-Смолян е „организирал продажбата на дърва само на партията, която го е сложила“ и определя същия като част от „корупционна схема“ и поддръжник на „дървената мафия“.

„Тези неверни клеветнически твърдения, които позорят личността, доброто име, с което се ползва инж. Пейчинов в обществото и безупречната му професионална репутация не са нищо друго освен чиста проба популизъм.
Изявленията на депутата надхвърлят не само общоприетите морални норми, но и границите на установената в Конституцията свобода на словото и по недопустим начин накърняват правата на инж. Димитър Пейчинов по чл.32, ал.1 КРБ“, се казва в исковата молба.

При назначаването му на поста Директор на ТП „ДГС-Ракитово“ инж. Пейчинов заварва стопанството в окаяно финансово състояние и само половин година по-късно стопанството вече е било реализирало рекорден приход.
На 11 март 2022 г. когато е назначен за директор на Горското стопанство в Ракитово той наследява от предшественика си над 700 кубика широколистни дърва за огрев, фактурирани платени и недоставени на населението.

Проверка по рама

Когато го уволняват в началото на октомври, от наследството няма и помен, всичко е доставено на хората и освен тях, през тези 6 месеца Горското стопанство в Ракитово, под негово управление, е осигурило над 12 000 кубични метра дърва за огрев, посочват от защитата на Пейчинов.
Следва да се има предвид, че в този период стопанството не е продало нито един кубик дървесина, без да е бил спазен установения от закона и приложимите нормативни актове ред.

Инженер Пейчинов е един от малкото директори на горски стопанства, които успяха да подсигурят дърва за огрев за местното население, въпреки косвения натиск от страна на държавата всичката дървесина да се продава на търгове в преследване на възможно най-високи печалби.

За „награда“ за проявената от своя страна смелост и съвестно изпълнени служебни (до някъде и граждански) задължения инж. Пейчинов получава на първо място уволнение, а на второ място набеждаване в престъпление от страна на депутата от ПП Дунчев, посочват още от защитата на Пейчинов.
Народният представител от „Продължаваме промяната“ бе чест гост в най-различни телевизии, където заявяваше, че фирмите, ангажирани в сектор дърводобив, са дървена мафия, феодали и т.н. Но благодарение на същите тези наричани от него „престъпници“, забравените от държавата отдалечени планински села и градове все още съществуват, тъй като дърводобивът е единственият им поминък, припомнят хора от сектора.

Материалът Справедливост в Новините Днес: Депутат от ПП отива на съд за лъжи и клевети е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

More articles

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ