22.8 C
София
събота, май 18, 2024

Стайни растения, които не изискват много грижи

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Предлагаме ви стайни растения за заети домакини, които често отсъстват от дома или просто нямат достатъчно време за грижа към цветята. Тези цветя са лесни за отглеждане и ще внесат много красота.

Пеперомия

Пеперомиите са разнообразна група от малки, лесни за поддръжка стайни растения със силно текстурирани листа. Смята се, че има най-малко над 1000 вида, срещащи се във всички тропически и субтропични региони на света. Красивата зеленина създава настроение в интериора.

Условия на отглеждане: Ниска до средна светлина; 20-23 градуса температура. Оставете повърхността на почвата да изсъхне между поливанията

Гроздов бръшлян

Без значение кой сорт изберете, лъскавите наситено зелени листа ще добавят интересна текстура към стаята. Въпреки че е лоза, гроздовият бръшлян има по-скоро склонност към натрупване, така че е перфектен избор за кошница.

Проверка по рама

При отглеждането на растението трябва да обърнете внимание на температура. Тя трябва да е между 10-28 С. Температурите над или под този диапазон са склонни да потискат растежа на това красиво висящо растение. Почвата трябва да е разномерно влажна.

Красиви и лесни за отглеждане цветя у дома

Филодендрон

Филодендрон е голям род цъфтящи растения от семейство Змиярникови. Името произлиза от гръцките думи philo – „любов, обич“ и dendron – „дърво“.

Филодендронът е със сърцевидни листа, лъскавата си зеленина във формата на сърце и драпирани лози. Освен това се адаптира добре към места със слаба светлина и няма нищо против, ако забравите да го полеете един-два пъти. Влачещите се стъбла изглеждат особено красиви, спуснати от рафт или висяща кошница.

Китайското вечнозелено

Магазин за Акумулатори

Листата на това растение се отличават с различни нюанси на сребристо, сиво, зелено и дори розово и червено, което прави китайското вечнозелено отличен избор за озаряване на слабо осветени зони във вашия дом. Много са адаптивни и издръжливи, но и привлекателни. Няма да имате проблем с грижата за тях и ще може да им се насладите. Поддръжайте почвата равномерно влажна.

Цветя, подходящи за създаване на романтична градина

Паякообразно растение

Паякообразното растение е вид вечнозелено многогодишно цъфтящо растение от семейство Asparagaceae. Има извити листа, които му придават вид на паяк. След като растенията станат достатъчно големи, те започват да произвеждат малки растения по краищата на дълги стъбла, които са лесни за вкореняване в собствени саксии. Някои имат обикновени зелени листа, докато други сортове са изпъстрени с кремави или бели ивици.

Хоя

Восъчното растение е познато и като хоя – има влачещи се, тънки стъбла, облицовани с малки, восъчни зелени листа. Отличава със звездовидни цветчета, събрани в кълбовидно съцветие. Това е едно от най-силно ароматните стайни цъфтящи растения, които можете да отгледате, освен това се нуждае от много малко вода. Хоята е влаголюбиво и вечнозелено растение. Поддържайте високи нива на въздушната влажност и умерена влага в почвата.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ