22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Стана чудо! Областни на ПП зоват: Спрете с клеветите срещу ГЕРБ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Спрете с клеметите срещу ГЕРБ и заканите, че никога няма да управляваме пак заедно! С този апел няколко обаждания направили до централата на „Продължаваме Промяната” дискретно областни лидери на формацията, ужасени от коментарите на председателите Асен Василев и Кирил Петков в последните седмици, научи „Уикенд”.

Гръмките клетви и закани, че ПП никога няма да седне на една управленска маса с хората на Бойко Борисов втрещявали дори обръгнали политически играчи в редиците на формацията, които виждали как бъдещата сглобка № 2 все повече заприличвала на мираж след вота на 9 юни, а с нея и възможността пак да се управлява и да се дели баницата.

Слуховете, че Борисов и компания вече са си намерили и нов „златен пръст” и че дори „Възраждане” били готови да преговарят с тях за управление след изборите, наливали масло в огъня на недоволството от поведението на „принципните” началници на ПП.

Затова и областни шефове по места сериозно се тревожели, че заради лидерите партията ще си седи в опозиция в следващия парламент, „докато онези пак си управляват, но този път без нас“, а мечтите на половината „Промяна“ да се види на сладки постове в регулаторите и дори службите, щели да се реализират от „хората на Бойко и Пеевски”.

Действително Асен Василев обяви гръмко, че докато Борисов и Пеевски са начело на ГЕРБ и ДПС, партията му няма да управлява и работи с тях. Кирил Петков също обяви, че няма да се коалират с бившите партньори.

Проверка по рама

Не само активисти на ПП са притеснени от поведението на шефовете си – резерви към заканите и отричанията на бъдеща коалиция имали и пришитите за „Продължаваме Промяната” десни в лицето на ген. Атанас Атанасов и особено Христо Иванов, а за последният мълвата носи, че си оплел кошницата за след вота лично с лидера Бойко Борисов.

Двамата водачи на ДБ не били и попитани дали са съгласни от лицето на „малката коалиция” да излизат подобни викове анти ГЕРБ и отричане на бъдещо съвместно управление, което пък вбесявало техните членове и активисти. Отдавна десните апаратчици са бесни, че по думите им в „коалицията ни мислят за втора ръка партии”.

ГЕРБ не пропускат момент да уязвят бившите партньори от ПП, но по нареждане на Борисов тонът към Христо Иванов и тъмносините е много по-умерен, а хокане и обиди към десните няма. На мушка са само главните действащи лица от пудел-коалицията Кирил Петков – Асен Василев, като хулите вече се носят от устите на всички кандидати на ГЕРБ.

Материалът Стана чудо! Областни на ПП зоват: Спрете с клеветите срещу ГЕРБ е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ