12.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Старинна рецепта ще ви избави от мъчителни  ставни болки 

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Такива болки обикновено се усещат най-силно в лактите, плещите и коленете. Причините са различни: голямо натоварване, счупвания, ревматизъм, артрит… Предлагаме ви старинна рецепта от народната медицина. 
Необходими съставки: 

• 1 супена лъжица горчица;
• 1 супена лъжица вода;

• 1 супена лъжица ситна сол;
• 1 супена лъжица натурален мед.

Проверка по рама

Начин на приготвяне.
Смесете всички ингредиенти до получаването на еднородна консистенция. Сложете ги в стъклен съд и го дръжте в хладилника.

Начин на използване. Нанасяйте от тази сме на ставата, която ви боли. Отгоре увийте с кухненска хартия, а над нея сложете топъл вълнен шал. Дръжте компреса за 1,5-2 часа. Правете процедурата преди сън, за да могат ставите да си отдъхнат след използването на сместа.

Можете да приложите тази процедура 4-5 дни поред, ако е необходимо. Ще усещате ефекта след всеки нов прием. Използвайте дотогава, докато ви е необходимо. Сместа може да се използва няколко дни след като сте я приготвили, но непременно я дръжте в хладилник.  

Балсам с пъдпъдъчи яйца 
Снабдете се с 15 пресни пъдпъдъчи яйца и ги сложете с черупките в буркан. Залейте с оцетна есенция така, че да са напълно покрити. Оставете тази смес да престои, докато черупките на пъдпъдъчите яйца не се разтворят напълно. След това добавете 100 г прясно масло и разбъркайте хубаво до получаването на еднородна смес. Нанасяйте от балсама на онези зони и стави, които ви причиняват болка. 

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ