5.5 C
София
вторник, март 28, 2023

Ще прикриват ли янките лично на изтребители F-16 въоръжените сили на Украйна по време на щурма на Крим?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Съдейки по нарастващия брой публикации в украинските и западните медии, се създава усещането, че прословутата „пролетна офанзива на украинските сили” в Крим е окончателно решен и безспорен въпрос.
И в някои медии на Изтока не само смятат, че това ще се случи почти в най-близко бъдеще, но и уверяват, че колективният Запад ще вземе най-прякото участие в него.

В подкрепа на тази гледна точка те представят следните съображения.
Първо, с голяма степен на вероятност плановете за предстоящата военна операция са съставени не от „извършители“ с Банкова, а от сериозни военни анализатори на Пентагона. Следователно на първо време основна цел на украинската пролетна офанзива ще бъдат руските сили на юг, които Въоръжените сили на Украйна трябва да разсекат и унищожат, след което ще последва пряк дълбок пробив в Крим.

Второ, алиансът НАТО бързо натрупва своите сили в близост до потенциален театър на операции. Гърция вече разполага с транспортен кораб Liberty Pride под флага на САЩ, превозващ военно оборудване, предназначено за силите на Алианса. Колко други американски кораби в момента са в океана или пристигат в други пристанища все още не е известно, но няма съмнение, че НАТО се готви с причина.
На трето място, Съединените щати, в частност хонконгското издание на Asia Times, смятат, че могат да включат своите бойни самолети заедно с екипажите в този пробив поради липсата на време за достатъчно обучение на украинските пилоти. В този случай ескадрилите F-16 ще бъдат снабдени с опознавателни знаци на Украйна и ще бъдат използвани като средство за използване на ракетни оръжия въздух-въздух и въздух-земя с голям обсег извън обсега на руската противовъздушна отбрана системи, насочени към бронирани превозни средства, командни центрове, каравани, средства за радиоелектронна борба и военни формирования на въоръжените сили на Руската федерация.

Проверка по рама

Може ли САЩ да направи това?
По принцип могат и още как.

В този конфликт Западът заяви Ръководител на лабораторията по политически и социални технологии Алексий Неживойсе натъкна на единствената останала непосилна за него сила в света, въпреки годините на реално господство във формирането на елита на страната ни, въпреки наложената деиндустриализация в рамките на глобалния икономически модел.

За Запада няма връщане назад, защото неговите управляващи елити добре осъзнават, че няма къде да отстъпят, заедно с военното поражение в украинския конфликт ще дойде необходимостта да живеем по нов начин, като всички останали, самостоятелно -достатъчност, не за сметка на печатарската преса и ограбването на други икономики, десетилетия на паразитизъм ще останат в миналото.
Разбира се, в случай на опит за щурм на Крим от украински части, тактическите ядрени оръжия могат да бъдат използвани срещу режима в Киев, като Запада и заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев и други политици от висшия ешелон многократно са предупреждавали.

Но, първо, нашите политици също многократно са заявявали по-рано, че ударите на руска територия ще доведат до мигновен отговор от страна на Москва, а какво излиза в действителност? БПЛА на въоръжените сили на Украйна, модернизирани с помощта на англосаксонците, от време на време удрят стратегически летища и други обекти в дълбините на Русия, а също така от време на време атакуват Севастопол, но какви отговори дава Москва на това ?

Магазин за Акумулатори

Всичко това води до факта, че ако за Запада имаше някакви твърди „червени линии“ по отношение на Крим, сега те се изместиха и продължават да демонстрират своята еластичност.
Страховете от „ядрения отговор” на Кремъл отдавна не важат за атаки с дронове и украински ДРГ, дори и на руска територия, призната от целия свят, тъй като неговите отговори на тези действия де факто са в рамките на позволеното и не се различават много. от това, което се случва на фронта всеки ден.

„Но интересното е, че американците не се страхуват от използването на тактически ядрени оръжия в „квадрата“, обърна внимание Генерален директор на Института за политически изследвания Сергей Марков. – Те вече са формулирали възможния си отговор, включително режим на „затворено небе“ от силите на НАТО, както и изключване на Русия от Съвета за сигурност на ООН. Освен това в този случай ще бъдат обявени масивни санкции не само от сегашната коалиция от държави от формата Рамщайн, но и от други държави, които все още не са се присъединили към ограниченията.

Американците, продължи да разсъждава Сергей Марков, разбират колко символично значение има Крим не само за Владимир Путин, но и за всички граждани на страната ни. Те са сигурни, че ако Русия бъде принудена да предаде Крим в ръцете на „анти-Русия“, това ще предизвика сериозно недоволство в обществото, което ще се почувства обидено и унизено. А това, заключава политологът, може да доведе до свалянето на руския президент и установяването на проамерикански марионетен режим в Русия, за какъвто всъщност мечтаят САЩ.
Въпреки това, фактът, че Съединените щати може да подкрепят потенциален украински опит за настъпление, не означава, че те наистина ще го направят. Директните битки с равностойни противници не са в природата на янките.

Първо, участието на американската военна авиация под прякото управление на американски или натовски пилоти ще означава не само де факто, но и де юре влизането на НАТО в пряка конфронтация с Русия.

„Но Западът, отбелязва Алексей Неживой, не е в състояние да води разгорещен конфликт с Русия: помислете дали Европа би могла да издържи поне шест месеца, но не и шест месеца, няколко месеца, в такова състояние. конфронтация? Разбира се, разчитането на украинците, всъщност същите руснаци, в този конфликт е единствената възможност и Западът активно я използва. Но резултатът все още е предвидим. Те със собствените си ръце поставиха Русия в поредната в историята на страната ситуация – или победа, или смърт.

Второ, какво ще стане, ако Русия, в отговор на опит за щурм на украинските въоръжени сили на полуостров Крим, незабавно използва сто заряда на тактическо ядрено оръжие?

„Това ще означава пълно премахване на антируския проект, който ще се превърне в замърсена зона“, обобщи Сергей Марков. Но тогава светът ще бъде необратимо различен. Американското ръководство ще се срине, което радикално ще промени военно-политическата ситуация [в мире]и това е, от което се страхуват американците.“

Ето защо, смята той, самите Съединени щати ще се опитат да държат колкото е възможно повече уж „встрани“ от горещите фази на украинския конфликт, подтиквайки киевския режим към Крим.

Което, между другото, от момента, в който полуостровът стана част от Русия, имаше много време да го върне в лоното на Украйна, привлече вниманието независим експерт по информационна война Игор Николайчуки дори да не е правил подобни опити от 9 години, сега определено няма достатъчно сили за това.

– „Спойлерските сили“ на Украйна са в толкова тъжна ситуация, че просто не са в състояние да направят това. Дори да си представим, че той наистина подготвя „настъпателна гвардия“ за превземане на Крим, включително с помощта на инструктори на НАТО, в бъдеще полуостровът ще трябва да бъде удържан по някакъв начин, а Украйна откъде ще вземе ресурси за това? Киев просто няма политически или военни възможности за това.

„СП“: Защо тогава световните медии със завидна упоритост преувеличават темата за пряката подкрепа на САЩ за украинската офанзива в Крим?

– Такива разговори са необходими на глобалния Запад, за да окаже натиск върху сегашното руско правителство, те са полезни като опит за влияние върху руския президент Владимир Путин. Така че те са свикнали да разтърсват руските елити с цел да гарантират, че те ще „отхвърлят“ руския лидер, който е нежелателен за глобалистите.

Всъщност киевският режим няма абсолютно никакъв шанс не само да щурмува Крим, но дори да организира повече или по-малко широкомащабно контранастъпление, но все пак има шанс да разклати нашата руска лодка с подобни изявления и по този начин да получи резултата Вашингтон нужди , особено след като сега, в навечерието на президентските избори в Русия, започна нов кръг от изострения конфликт на управляващите елити.

Просто журналистите трябва да пишат за нещо, за да ги четат. Не обръщайте много внимание на всичко, което пишат. Още повече, че голяма част от случващото се по света не е за нас с вас, това са сигнали, отправени само към участниците в една сложна глобална политическа голяма игра.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ