14.7 C
София
неделя, април 14, 2024

Стига кражби: Ето ги фирмите около „Българска рециклираща компания”, това ли е скрап мафията? (СПИСЪК за министър Юлиян Попов)

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Победената от мафията държава не е виц, нито медийна инсинуация – достатъчно е да се вгледаме в безобразията за милиони, които съпътстват работата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), управлявано, поне засега, от Юлиян Попов.

Narod.bg припомня, че 4 дружества – „Автоекопроджект“ АД, „Българска рециклираща компания” АД, „Ауторек” АД и „Българска организация за автомобили” АД, чиято дейност се организира от зам.-председателя на Управителния съвет на Българската асоциация по рециклиране Здравко Биков и бизнесмена Павел Златинов, щавят бюджета и неминуемо вкарват в схемите си поредния МОСВ министър.

Павел Златинов е един от основните играчи в схемите

Добре да отбележим факта, че общият бюджет на Програма „Околна среда 2021-2027“ е над 3,56 млрд. лв., които са адресирани към 5 основни приоритета „Води“, „Отпадъци“, „Биологично разнообразие“, „Риск и изменение на климата“ и „Въздух“. Само през 2024 г. ще бъдат обявени и 16 процедури за над 600 млн. лв., като средствата са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и Кохезионния фонд, като се допълват от национално съфинансиране.

Narod.bg вече входира питане до екоминистъра Юлиян Попов за повече официална информация около дейността на четирите дружества, които източват на бюджета с данъчни и финансови престъпления със схеми за оползотворяване на отпадъци (ООп) на ИУМПС (излезли от употреба моторни превозни средства).

Проверка по рама

Първият въпрос вече публикувахме – кои са длъжностните лица в Министерството на околната среда и водите, които пряко отговарят за изпълнение на нормативните изисквания към дейността и организациите по оползотворяване на ИУМПС и участват в контрола по изпълнение на целите през 2021 г., 2022 г., и 2023 г.?

Време да зададем и доста неудобния за министър Попов е екипа му втори поред въпрос:

Постъпвали ли са сигнали в администрацията на МОСВ за злоупотреби и нередности във функционирането на организациите по оползотворяване на ИУМПС?

Насочващ въпрос до министъра е бонус от Narod.bg:

Дали следните компании са подизпълнители на „БЪЛГАРСКА РЕЦИКЛИРАЩА КОМПАНИЯ“ АД, която прибира 80% от продуктовата такса за ИУМПС, а парите потъват в седемте ѝ акционери:

Магазин за Акумулатори

„ТОПМЕТАЛ КОМЕРС“ ЕООД с ЕИК 206480580

„ЕКОЛЕНД СЪРВИЗ“ ЕООД с ЕИК 205576283

„СКРАП МЕТАЛ С.М“ ЕООД с ЕИК 205259293

„ИНДУСТРИАЛНИ СУРОВИНИ“ ЕООД с ЕИК 204454625

„ЕКОЛЕНД РЕСУРС“ ЕООД с ЕИК 203658450

„ЕЛ ЗЕТ ВАРНА“ ЕООД с ЕИК 202353798

„НАДИН ХОЛД“ ЕООД с ЕИК 201693513

„ФЕНИКС ГРИЙН“ ЕООД с ЕИК 116558610

Очаквайте в Narod.bg разкрития за следващата брънка в скрап октопода „АУТОРЕК“ АД

Материалът Стига кражби: Ето ги фирмите около „Българска рециклираща компания”, това ли е скрап мафията? (СПИСЪК за министър Юлиян Попов) е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ