16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Столетниците ядат ето тези ПЕТ храни, които увеличават шансовете ви за по-дълъг живот

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Столетниците са винаги питани и търсени да ни съобщят за тайните на здравословното хранене и дълголетието. Много от тези хора имат своята тайна, своята формула за дълголетие, и каквито и разлики да има между тях, здраволословното хапване е споделено помежду им. Ето кои са петте храни, които всички столетници обичат и често консумират.
Риба

Рибата е източник на много хранителни вещества, като ненаситени мазнини, протеини, минерали и витамини. Рибата е свързана с по-нисък риск от сърдечни заболявания, намалява запалителните процеси и подобрява мозъчната функция. Столетниците, които ядат риба, често се похвалват с добре запазения им ум и памет. 
Защо столетниците консумират ИЗВАРА и какви са ползите от нея?

Прясната извара е една от най-полезните храни, съществували някога. Тя спомага изключително много за подобряването на паметта, за укреп…

Зеленчуци
Зеленчуците са едни от най-богатите източници на фибри, витамини и минерали. Те съдържат много вода, което помага за хидратацията на организма. Столетниците често консумират зеленчуци, като специално се фокусират върху зеленчуци с високо съдържание на витамини и антиоксиданти, като спанак, броколи, карфиол и моркови.

Проверка по рама

Орехи
Орехите са източник на мононенаситени мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти. Те съдържат алфа-линоленова киселина, която помага за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Орехите също са свързани с по-добро усвояване на хранителните вещества и подобряване на имунната система. Столетниците често ядат орехи, като орехите, бадемите и лешниците. 

Яйца

Изолираха уникални чревни бактерии, подтискащи развитието на патогените

Учени от университета Кейо в Токио са изследвали микробиотата (чревната микрофлора) на десетки столетници, пише Популярная механика. В …
Яйцата са източник на протеини, витамини и минерали. Те също така съдържат лутеин и зеаксантин, които са антиоксиданти, свързани с подобряване на зрението и намаляване на риска от дегенерация на макулата. Яйцата също могат да бъдат включени в различни хранителни режими, включително и вегетариански.

Ферментирали храни

Магазин за Акумулатори

Ферментиралите храни като кисело мляко, кимчи и кисело зеле, съдържат пробиотици, които подобряват функцията на дигестивната система и имунната система. Те също така са свързани с подобряване на усвояването на хранителните вещества и намаляване на риска от диабет и други заболявания.
 

Включете тези храни в диетата ви – те са много полезни и ще ви помогнат да достигнете до по-напреднала възраст, ако разбира се, не пиете, не пушите и се движите.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ