24.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Страшна промяна! Николай Денков става лидер на ПП

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Бившият премиер и виде производител на сапун Николай Денков не само че ще застане начело на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България”, но може да оглави и ПП, научи сензационно „Уикенд” от свои източници в партията.

Съпредседателите на формацията Асен Василев и Кирил Петков планирали да направя крачка назад и да проведат конгрес на „Промяната”, на който нещото Денков да бъде официално обявено за нов лидер на формацията.

Василев и Петков щели да продължат да дърпат конците в ПП, но си давали ясна сметка, че вече имената им не предизвикват този позитивен ефект, както преди 3 години, когато изгряха на политическия небосклон. Денков изглеждал далеч по-умерен, а освен това те му имали пълно доверие.

Засега е ясно, че Денков ще е лидер на парламентарната група на вече третата политическа сила. В 49-ото Народно събрание формацията бе оглавявана от двама души – Кирил Петков („Продължаваме промяната”) и Атанас Атанасов („Демократична България”). Причината сега ръководството на формацията в парламента да бъде поверено само на един човек е, за да се демонстрира единството в политическата сила.

Че Денков ще поеме ръководството на парламентарната група, си пролича от първото заседание на Народното събрание в сряда. На първия ред в залата седна именно той, а мястото до него зае бившият министър на електронното управление в кабинета „Петков” Божидар Божанов.

Проверка по рама

Според запознати Божанов ще представлява депутатите на „Да, България” в коалиционния съвет на „Продължаваме промяната – Демократична България” след оставката на лидера на партията Христо Иванов.

Материалът Страшна промяна! Николай Денков става лидер на ПП е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ