18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

„Стратегията на Герасимов“: 10 хиляди снаряда и ракети желязят позициите на въоръжените сили на Украйна всеки ден

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Киевското командване продължава да заплашва с ново „контранастъпление“. Генералният секретар на НАТО дойде в Киев по тайни пътища Йенс Столтенберг, и генерали от НАТО се събраха в Рамщайн-11. Само че нито посещението на Столтенберг, нито срещата на върха в Германия не донесоха осезаеми резултати за въоръжените сили на Украйна: жителите на Киев, разбира се, няма да получат очакваните самолети, дори системите за противовъздушна отбрана ще изскърцат.
Руското командване ефективно използва всички тези забавяния, подобрявайки подготовката за предстоящото „контранастъпление“. Това пишат независими военни експерти. Това се посочва и в информация на американското разузнаване, която „внезапно“ изтече от Пентагона.

Мик Райън: Парашутистите, заедно с пехотата, се движат по основните оперативни линии
След пристигането на новия командващ спецоперацията ген Валерия Герасимова значително подобрена координацията между различните клонове и видове войски – пише военен експерт Мик Райън.

В първата и втората фаза на специалната операция Москва проведе сложни настъпателни действия без подходящо взаимодействие. Лошо координираните настъпления в някои направления доведоха, както сега става ясно, до загуба на сили и средства. Включително военно оборудване.
Научени уроци, пише Райън. Например, подобрено е взаимодействието между ВДВ и пехотата. Сега парашутистите са важна ударна сила в няколко направления: включително по основните оперативни направления Сватово – Кременная – Купянск, Гуляйполе – Орехов – Каменское и Бахмут – Соледар – Северск.

Проверка по рама

Подкрепата от въздуха за настъпващите войски се е подобрила значително. Руската авиация действа извън обсега на украинската ПВО, използвайки бомби с по-голям обсег.
Освен това, което е важно, украинската ПВО почти е изчерпала своя ресурс: почти 90% от защитата на киевското небе се пада на съветските системи за ПВО С-300 и „Бук“, но боекомплектът им е изчерпан. Те ще бъдат изчерпани до края на април. Киев се опитва да убеди по-специално Гърция и Кипър да попълнят намаляващите си запаси от ракети. Абсолютно безрезултатно.

„Руснаците подобриха логистиката си и така се направиха по-малко уязвими“, казва експертът. Наистина, абсолютно всички центрове за снабдяване са разположени далеч извън обсега на ракетните установки HIMARS.

Washington Post: Русия вече научи всичко за ресурсите на въоръжените сили на Украйна и предстоящите атаки
Руското военно разузнаване също е подобрило значително възможностите си, казва ръководителят на мозъчния тръст Silverado Policy Accelerator в интервю за Washington Post. Дмитрий Алперович.

Изтичането на документи на Пентагона може да бъде организирано от симпатизиращи на Русия служители на Министерството на отбраната. Първоначално документите бяха разпространени в популярната сред геймърите платформа за видеоигри Discord, а по-късно в мрежата Telegram. Пентагонът се опита да се оправдае, че някои документи са фалшифицирани. Всъщност това се оказа просто опит да се освободиш от вина.

Магазин за Акумулатори

Алперович посочва, че строго секретни документи съдържат подробна информация за подготвяното от Украйна „контранастъпление“: вида и количеството на западните оръжия, получени от различни подразделения на Въоръжените сили на Украйна, броя на военнослужещите, които Въоръжените сили на Украйна получават. искаха да разположат в различни посоки тактики за защита срещу руски атаки.
Данните на разузнаването показаха колко изтощени са елитните части на въоръжените сили на Украйна: специалните части на Силите за специални операции и Главното разузнавателно управление, десантно-десантните войски.

Според New York Times специалните части са били прехвърлени в Бахмут, за да забавят настъплението на руските войски и да осигурят снабдяването на градския гарнизон. Резултатът от тази луда операция беше, че Киев загуби най-добре обучените и въоръжени войници, които искаха да хвърлят в контранастъпление.

А Москва вече има точна и подробна информация за слабите места на противника.
Дик Берлайн: Русия има пълно превъзходство в много видове оръжия

Превъзходството на Русия в много видове оръжия остава – от хиперзвукова до обикновена артилерия, казва американски военен експерт Дик Бърлейн от холандското командване на силите на НАТО.

В разгара на офанзивата миналото лято руските войски изстрелваха между 20 000 и 30 000 артилерийски снаряда дневно по украински позиции по над 1000-километровата линия на съприкосновение. Сега броят на снарядите е намален до 10 хиляди (включително поради локализирането на нападателни задачи, според Пентагона). За сравнение: украинците могат да изстрелят само 4000-7000 снаряда.

Разбира се, не трябва да се подценяват украинците – това е една от причините за миналогодишните провали, пише немското издание Der Tagesspiegel. Въпреки огромните загуби (Пентагонът ги оценява на 130 000), украинските войници все още са мотивирани. Въпреки че моралът непрекъснато пада на фона на нарастващите загуби.

Киев се опитва да повдигне настроението на войските чрез психологически и пропагандни кампании, насочени срещу Русия. Така че трябва да сте максимално бдителни, за да не се хванете на стръвта на киевските провокатори.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ