1.1 C
София
петък, декември 8, 2023

СТРЕС ТЕСТ: Мустафа Карадайъ изплува от нищото – похвали Доган

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Днес се навършват 34 години от падането на тоталитарната власт в България. След години историята ще отчете приноса на ДПС и г-н Доган за победата на демокрацията и за мирния преход в нашата родина!“, това написа във фейсбук профила си депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ. Това са първите думи на бившия председател на ДПС след оставката му.
Както Новините Днес пръв писа, Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС. Ходът бе прогнозиран от много негови съпартийци. На рождения му ден почетният председател на ДПС Ахмед Доган му пожела мяра в личния живот и в политиката, което мнозина разгадаха като жълт картон към проформа лидера.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пое оперативното ръководство на партията до свикването на национална конференция. Очаква се тя да е през януари или февруари и на нея лидер да стане най-активният депутат на Движението Делян Пеевски.
„Това е решение на председателя, мандатът му изтичаше на 12 декември, той е взел решение да го направи по-рано от това, не е нищо особено“, така съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира оставката на Карадайъ. По-късно пък стана ясно, че Делян Пеевски оглавява парламентарната група на ДПС – вече еднолично.

Пеевски стана съпредседател на групата на движението на 16 октомври. Преди това председател на групата бе партийният лидер Мустафа Карадайъ, а Пеевски бе обикновен член. Традицията е начело на ПГ да са и партийните лидери, затова и до момента на поста са били само трима души – Ахмед Доган, Лютви Местан и Карадайъ.
В четвъртък оставка от поста зам.-председател на централния съвет на ДПС подаде Ахмед Ахмедов. По същото време от партийния сайт изчезна цялата информация за състава на ръководните органи на ДПС. Липсват секциите за председател, членове на Централния съвет и на оперативното бюро. Мотиви за оставката му не се дават.

Проверка по рама

10 ноември 1989 г. се възприема като начало на т.нар. „преход“. Ден след падането на Берлинската стена, по време на Ноемврийския пленум на ЦК на БКП в София дългогодишният комунистически лидер Тодор Живков е освободен от длъжността генерален секретар на партията, след като 35 години е бил начело на държавата. Днес се навършват 34 години от началото на „прехода“.
Материалът СТРЕС ТЕСТ: Мустафа Карадайъ изплува от нищото – похвали Доган е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ