България

Свалят имунитета на рекетьора от ГЕРБ Димитър Аврамов, станал депутат от ДПС (щавил бизнесмен за 220 000 лв.)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Специализираната прокуратура предложи на главния прокурор да изготви искане до Народното събрание за разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Д.А., (Димитър Аврамов), бивш депутат от ГЕРБ, сега избран за народен представител от ДПС, предаде репортер на Новините Днес.

Как се лови продажен депутат от ГЕРБ? Димитър Аврамов рекетира като Бойко, бяга от затвора като слуга на ДПС

Депутатът Димитър Аврамов  е подсъдим в Специализирания наказателен съд по дело за търговия с влияние.

С определение от 01.12.2021 г., Специализираният наказателен съд спря наказателното производство срещу Димитър Аврамов на основание чл. 25, ал.1, т.3 от НПК, поради придобиването на депутатски имунитет и обстоятелството, че продължаването на наказателното преследване срещу него е възможно само с разрешение на Народното събрание или негово писмено съгласие, съобразно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България.

Проверка по рама

С Бойко на ревера: Рекетьор от ГЕРБ цъфна в листата на ДПС (в парламента или в затвора отива Димитър Аврамов?)

Съдебното дело се води за това, че Димитър Аврамов (и двама негови помагачи) в периода от 6 юли 2012 г. до 17 юли 2012 г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността Тировец в землището на Монтана, при условията на продължавано престъпление с пет деяния, поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи (и приел сумата от 100 000 лева), за да упражни противозаконно влияние над длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие“ в  Монтана и началника на РУП-МВР в Монтана.

Материалът Свалят имунитета на рекетьора от ГЕРБ Димитър Аврамов, станал депутат от ДПС (щавил бизнесмен за 220 000 лв.) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button