5.7 C
София
неделя, декември 10, 2023

Светила на хирургия на ръката на визита в “Софиямед“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Отляво надясно проф. Бимер, проф. Кътева, проф. Джунта
„За нас е чест, че тези изтъкнати професионалисти в областта на хирургията на ръката и реконструктивната хирургия са на специална поредна визита, както в УМБАЛ „Софиямед“, така и в страната ни“.

Това коментира проф. д-р Маргарита Кътева, началник на Отделението по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в лечебното заведение по повод посещението, което се проведе днес на проф. Едгар Бимер – един от създателите на микрохирургията и първият в света специалист, успешно трансплантирал горни крайници, както и проф. Рикардо Джунта – президент на Дружеството по реконструкривна хирургия в Мюнхен, Германия.
От своя страна специалистите благодариха за топлото посрещане в Деня на българския лекар и увериха, че това не е последната им визита.

Двамата, както и други светила в хирургията на ръката пристигат у нас по специална покана на проф. Кътева, която е и президент на Дружество по хирургия на ръка – България.
А поводът – за първи път България е домакин на Европейски конгрес по превенция на травмите на ръката с международно участие, който ще се проведе от 19 до 22октомври в Пловдив. Успоредно с него ще се състои и VII-ми Национален конгрес по хирургия на ръка.

Проверка по рама

„За нас е чест, че специалисти от този най-висок ранг ни гласуваха доверие и България ще бъде домакин на Европейския конгрес.
Искам да подчертая, че именно благодарение на обмена на опит между нас с изявени лекари от целия свят, можем да предложим на своите пациенти у нас по нищо по-различни или по-лошо лечение от това, което биха получили на другия край на света.

Това, че конгресът се провежда в България е признание и доказателство за високото ниво на специалистите ни в страната.

За нас е чест, че можем да приветстваме на родна земя истински светила в специалността. Желанието ми е да се създадат специлизирани центрове във всички по-големи областни болници в страната.
Амбицията ми е центърът по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в УМБАЛ „Софиямед“ да се превърне в национален такъв, за лечение на пациенти с увреждания на крайниците, посттравматични увреди, заболявания и вродени малформации.

За щастие за поредна 9-та година при нас преминаха курс за придобиване на умения за високоспециализирана дейност по хирургия на ръка специалисти по ортопедия и травматология от цялата страна“, коментира проф.Кътева.

Магазин за Акумулатори

Именно специалисти от регионални центрове по хирургия на ръката от страната като Пловдив, Варна, Бургас, Русе ще представят и едни от интересните случаи по време на форума. Специалисти от „Софиямед“ ще изнесат 16 доклада и ще водят 2 специализирани work-шопа.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ