19.8 C
София
петък, май 24, 2024

Свидетел: Марин Димитров давал 250 хил. евро, за да бъде назначен конкретен човек за шеф на ГДНП

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Софийският апелативен съд остави в ареста Марин Димитров. Съдебният състав счита, че на този етап събраните доказателства са достатъчни, за да се предполага съпричастността му към съучастие в престъпна група за търговия с влияние. Другото обвинение срещу Димитров е за съучастие към контрабанда на цигари, но според съда на този етап няма събрани достатъчно доказателства за такова.

Адвокат Любомир Таков каза, че заради заболяване на Димитров той не би могъл да пребивава в условията на ареста и помоли съдиите да обърнат внимание, че в залата заради състоянието му присъства медицинско лице от ареста. Защитата отбеляза, че в последните две седмици са били разпитани бивши и настоящи ръководители на МВР и никой не е споменал да е имал контакт с обвиняемия.

Марин Димитров каза пред съдебния състав, че никога не се е занимавал с контрабанда на каквото и да било.

Съдът обаче сметна, че са налице данни за висока обществена опасност и медицински грижи могат да бъдат предоставени и в ареста.

От съдебния състав стана известно, че според таен свидетел по делото именно обвиняемият Марин Димитров е търсил съдействие от служители на Агенция „Митници“ за организиране на канали.

Проверка по рама

По време на заседанието от обвинението цитираха и свидетел, който твърди, че Димитров е предложил 250 хил. евро за назначението на Венцислав Кирчев за шеф на Главна Дирекция „Национална полиция“.

Адв. Таков контрира, че показанията му се базирали на слухове. 

„Свидетелят е бившият директор на ОДМВР Хасково и той свидетелства, че Димитров е участвал в организирането на контрабандни канали“, заяви прокурор Стоян Лазаров. „В подкрепа на неговите думи са и снимки, намерени на телефона на сина му (Стефан), на които са баща и син, Николай Николов-Паскал и приятелката на сина,“ каза още той.

Припомняме, че преди седмица се появи информация, че Марин Димитров е искал рокади в митниците от шефката им Петя Банкова. Според прокурор Илиан Точев хасковлията е осъществявал контактите между български и чужди граждани, за да минават тировете с нелегални цигари през Капитан Андреево, Лесово и Калотина. Поддържал и контакти с митничари и граничари. И Марин, и Стефан имали и дългогодишни контакти с Паскал, твърди още обвинението.

На бившия вече директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления. Впоследствие обвинение бе повдигнато и на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.

Материалът Свидетел: Марин Димитров давал 250 хил. евро, за да бъде назначен конкретен човек за шеф на ГДНП е публикуван за пръв път на Narod.bg.

Магазин за АкумулаториSource link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ