3.5 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Свидетел по делото за Евгения: Орлин смяташе, че тя ще му вземе къщата и колата

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Идва ми да я запаля. Ако някой иска да ти вземе колата и къщата, ти няма ли да искаш да го запалиш?“. Това е коментар на обвинения в убийството на съпругата си Евгения Орлин Владимиров. Думите са казани в разговор в чат в социалната мрежа с негов приятел, пред когото Орлин се оплаквал от съпругата си и се чудел как ще разделят имуществото, ако се разведат.
Извадки от разговора бяха прочетени в съдебната зала по делото за убийството на Евгения Владимирова от свидетеля Александър Иванов, който разказа за приятелството си с Орлин и семейството му, за изчезването на Евгения, издирването ѝ и разследването, при което тялото на жената бе открито в куфар във водоем близо до Перник, съобщи „Дневник“.

Александър Иванов е бил близък приятел на Орлин, но през последните години се виждали по-рядко, защото били семейни. Те поддържали комуникация, а Иванов прочете част от думите, казани от Орлин пред него след като спорил със съпругата си. Двамата се карали, защото Евгения искала да купят нов апартамент.
Пред Иванов Орлин споделил, че не могат да се разберат какви да бъдат вноските и не знаел как ще поделят имуществото – автомобил и жилище, ако се разделят. Освен това се оплаквал, че съпругата му харчела излишно, имала непредвидени разходи и нямало как да плащат равни вноски за имота. Споделил и че тя се криела от него, за да пуши.

Според Иванов семейството е имало много проблеми, но той до последно не е предполагал, че Орлин може да бъде обвинен за убийството ѝ. Приятелки на Евгения, които дадоха показания днес, също са знаели за проблемите. Евгения е споделяла с някои от тях както за споровете с Орлин, така и че смята да го напусне и че има извънбрачна връзка.
Повечето приятели от обкръжението им обаче са определяли отношенията им като нормални и не са отдавали особено значение на детайлите като не са споделили голяма част от тях и пред полицията. Това бе и един от основните аргументи на защитата, според която показанията се надграждат с допълнителни детайли, които изобщо не са били споменавани в началото на разследването.

Проверка по рама

„Не знаех, че ще се стигне до тук – че ще обвинят Орлин“, опита се да обясни пред съда Иванов на въпрос на съда защо по време на разпитите пред полицията нито веднъж не е споменал за тези думи на подсъдимия. Приятелки на Евгения пък казват, че не са споменали пред полицията по време на разследването за проблемите в семейството, тъй като детайлите започнали „да изплуват“ след като Орлин е бил задържан и обвинен за убийството и не са го подозирали.
Александър Иванов например обясни как по време на издирването на Евгения, Орлин се интересувал предимно къда са поставени видеокамерите, дали са гледани записите от камерите във входа на блока им, а не дали Евгения се вижда на кадрите. Докато са я търсили, съпругът ѝ е споделял, че не знае как да обясни на детето им, че майка му я няма и не се прибира толкова дълго време.

33-годишната Евгения Владимирова беше обявена за издирване на 13 октомври 2021 г., когато е била убита, а тялото ѝ – изхвърлено във водоем край Перник. Според обвинителния акт, тя е душена с ръце и със стреч фолио от съпруга си в дома им в столичния кв. „Лагера“. Тялото бе намерено месец по-късно – през ноември, когато разследващите задържаха съпругът на жертвата и баща му. Прокуратурата повдигна обвинение за убийството ѝ на Орлин и на баща му Пламен Владимиров, който според доказателствата на прокуратурата е натоварил тялото ѝ в куфар, който изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

Криминално

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ